loader-img
loader-img-2
بنر کشیده بالا - تخفیف نمایشگاه 1404
پاتوق کتاب
بهترین کتاب های داستانی مذهبی

بهترین کتاب های داستانی مذهبی

در این روزهای شلوغ، دقایقی که از گرفتاری‌ها رها می‌شویم، غرق شدن در دنیای قصه‌ها اندکی از تلخی دنیای واقعی می‌کاهد. حال اگر این قصه‌ها داستان مردمی باشد که سرنوشتشان به نوعی با دین و مذهب گره خورده، علاوه بر پر کردن اوقات فراغت و لذت بخش بودن، در افزایش اطلاعات تاریخی و تقویت ویژگی‌های مثبت شخصیتی کمک‌مان می‌کند. این مقاله سعی دارد زیباترین داستان های مذهبی را به شما عزیزان معرفی کند؛ داستان هایی مذهبی که در زمان ها و مکان های مختلف اتفاق افتاده، تعدادی بر اساس واقعیت است و تعدادی نیز خیالی…
با ما همراه باشید تا مروری داشته باشیم بر 6 داستان مذهبی ایرانی که در این سال‌ها با استقبال چشمگیر مخاطبان روبرو شده.

بهترین داستان های مذهبی

1- عروس قریش

عروس قریش نوشته مریم بصیری است که توسط نشر اسم و در 339 صفحه به چاپ رسیده. 
«عروس قریش» داستانی تاریخی-مذهبی است که زندگی حضرت آمنه، مادر پیامبر (ص) را به تصویر می‌کشد. داستان از نوزادی آمنه آغاز می‌شود که در مکه و در خانواده‌ای موحد چشم به جهان گشوده و قد کشیده است، آن هم در روزگاری که فضای مکه، فضایی شرک‌آلود و پر از اعتقادات خرافی است. بره و وهب قبل از تولد آمنه، چندین بار صاحب فرزند شده‌اند اما فرزندانشان زنده نماندند و حالا آمنه تنها فرزند آن‌ها و نور چشمانشان است. آمنه در خانه‌ای پر از عشق قد می‌کشد تا اینکه عبدالله پسر عبدالمطلب به خواستگاری‌اش می‌آید و او عروس خاندان قریش می‌شود. ادامه داستان، زندگی عاشقانه عبدالله و آمنه و تولد پسر بزرگوارشان را روایت می‌کند.
مریم بصیری داستان «عروس قریش» را بسیار جذاب، خواندنی و پرکشش روایت می‌کند. زبان کتاب نسبتا ادبی است و با تشبیهات زیبا مزین شده و استفاده از کلمات تاریخی متناسب با زمان داستان بر جذابیت آن افزوده است. داستان کتاب با منابع تاریخی تطبیق داده شده، اما نویسنده در بخش‌هایی از آن از تخیل خود نیز استفاده کرده است.

بخشی از متن عروس قریش

زمانه‌ی جاهلیت اولی با آمدن ابراهیم به سر آمد؛ حال هنگام آن است که با آمدن فرزند تو جاهلیت اخری نیز به سر آید. آمنه نمی‌دانست رویا او را در ربوده بود و یا خودش داشت رویاهایش را رنگ می زد، فقط مردی را دید که گفت نامش ادریس پیامبر است و او را به تولد پیامبر عظیم الشانی نوید می‌دهد. از جا پرید. شب بود هنوز. ام ایمن را خواب ربوده بود و مادرش را نیز. چشمانش را بست و دوباره در عطر خوش خواب و رویا غرق شد. اگر چهره‌ی زیبای مردش را در خواب نمی‌دید اصلا فکرش را هم نمی‌کرد به آن سرعت قوت قلب پیدا کند و نبود عبدالله را تاب بیاورد و توان برخاستن داشته باشد. شب عروسی‌اش را به خواب دیده بود، شبی که دختران بسیاری به عشق چهره‌ی نورانی مرد بر سر راه عبدالله ایستاده و هنوز از او خواستگاری می‌کردند؛ ولی مرد بی‌توجه به آنان به سراغ آمنه آمده بود، آمنه‌ای که چشم جوانان مکه به در خانه‌اش بود و چشم او به عبدالله.

 

2- من او

رمان پرطرفدار «من او»، معروف‌ترین اثر رضا امیرخانی است که یکی از سه کتاب برگزیده منتقدان مطبوعات در سال 1379 و از پرفروش ترین رمان های فارسی است. این اثر به دو زبان اندونزیایی و روسی نیز ترجمه شده است. این رمان از بهترین داستان های مذهبی و البته عاشقانه است.
داستان در طهران قدیم است و از سال هزار و سیصد و دوازده شمسی در خانی آباد تهران آغاز می‌شود. علی فتاح از خانواده‌ای ثروتند، مذهبی و اصیل است که عاشق دختر خدمتکارشان، مهتاب می‌شود. رضا امیرخانی به زیبایی جزئیات زندگی ساده مردم آن روزگار را به تصویر می‌کشد، مردمی که لوطی‌گری مرامشان بود و صمیمت روششان. از ویژگی‌های جذاب داستان رضا امیرخانی درآمیختگی سیاست و عرفان و عشق است؛ شخصیت درویش مصطفی نمادی از حقیقت و دانایی است و در موقعیت‌های مختلف به علی کمک می‌کند. البته جذاب‌ترین ویژگی داستان را می‌توان قلم صمیمی نویسنده و استفاده از اصطلاحات خودمانی در متن کتاب دانست که همزادپنداری زیادی در خواننده ایجاد می‌کند.
کمتر کسی است که به فضای داستان علاقه‌مند باشد و از «من او» لذت وصف‌ناشدنی نبرد.

بخشی از متن من او

 سرم را تکان دادم. بعد دوباره به مهتاب نگاه کردم. مانتوی کرم و روسری بلند قهوه ای. داشتم فکر می‌کردم که آبشار موهای قهوه‌ای زیر روسری چه گونه مرتب شده‌اند. یک وری؟ صاف؟ بافته؟ 

 

3- قیدار

کتاب «قیدار» به قلم صمیمی رضا امیرخانی نوشته شده و توسط انتشارات افق در 296 صفحه منتشر شده است. این کتاب در سال 1391 برنده‌ی بیست و یکمین دوره‌ی جایزه‌ی کتاب فصل شده است.
قیدار مردی لوطی‌مسلک و پهلوان‌منش است که در دهه پنجاه زندگی می‌کند. او صاحب گاراژ بزرگی در تهران است که کامیون‌هایش بین جاده‌ها و راننده‌های جاده سرشناس هستند. قیدار سفره‌دار است و عادتش مهمان کردن مردم تنگدست. او جوانمردی است که شیوه و مرامش ستودنی است و در پی تمام کارهای خیرخواهانه‌اش رازی نهفته است؛ انسانیت.
داستان با سفر قیدار و نامزدش به اصفهان آغاز می‌شود. آن‌ها قرار است بر سر مزار پدر شهلا برسند تا برای ازدواج از او کسب اجازه کنند، اما در راه با یکی از تریلی‌های خودش تصادف می‌کنند و این سفر ناتمام می‌ماند. سفر ناتمام قیدار آغاز اتفاقات دیگر داستان است. در نه فصل کتاب همسفر قیدار و ماجراهایش شوید و از همراهی با او لذت ببرید.

بخشی از کتاب قیدار

آدمی که یکبار خطا کرده باشد و پایش لغزیده باشد و بعد هم پشیمان شده باشد، مطمئن تر است از آدمی که تا به حال پایش نلغزیده … این حرف سنگین است … خودم هم می‌دانم
خطانکرده، تازه وقتی خطا کرد و از کارتن آکبند درآمد، فلزش معلوم می‌شود، اما فلز خطاکرده رو است، روشن است.
مثلِ کف دست، کج و معوج خطش پیداست...
از آدم بی‌خطا می‌ترسم، از آدم دوخطا دوری می‌کنم، اما پای آدم تک‌خطا می‌ایستم...!

 

4- رویای نیمه شب

رویای نیمه شب اثر زیبای مظفر سالاری است که توسط انتشارات کتابستان معرفت منتشر شده و با استقبال زیاد مخاطبان مواجه شده است.
داستان «رویای نیمه شب» قصه دلدادگی هاشم پسر ثروتمند اهل سنت به ریحانه، دختر ابوراجح حمامی از شیعیان حله است. هاشم با پدربزرگش، ابونعیم زرگر، تاجر بزرگ جواهرات زندگی می‌کند. ابوراجح از دوستان ابونعیم است که رفاقتی دیرینه با او دارد. هاشم و ریحانه در کودکی هم بازی بوده‌اند و حالا که زمان داماد شدن هاشم است، دو چشم زیبای باحجب و حیا دل هاشم را برده، اما اختلاف مذهب شکافی بزرگ بین این دو خانواده است که این وصلت را ناممکن می سازد. داستان با محوریت این عشق پیش می‌رود اما در این بین از مظلومیت شیعیان حله و سرکوب آنها توسط حاکم شهر نیز می‌گوید، از زندانی و شکنجه‌کردن آن‌ها و تفرقه‌افکنی و ایجاد نفرت بین شیعه و سنی.  قلم زیبای مظفر سالاری با فضاسازی و صحنه‌پردازی‌های بی‌نظیر، مخاطب را با خود همراه می‌کند تا اتفاقی عجیب، شهر حله را دچار دگرگونی اعتقادی و پیوند هاشم و ریحانه را ممکن می‌سازد. 
اگر همزمان به داستان‌های عاشقانه و موضوعات مذهبی علاقه‌مندید «رویای نیمه شب» را از دست ندهید. داستان پر فراز و نشیب و غیرقابل پیش‌بینی «رویای نیمه شب» چنان مجذوبتان خواهد کرد که کنار گذاشتن کتاب، سخت‌ترین کار دنیا شود. 

بخشی از متن کتاب رویای نیمه شب

پدربزرگ از پشت قفسه‌ها بیرون آمد و به گوشواره‌های زیبا و گرانبها که من طراحی کرده و ساخته بودم، اشاره کرد. خوشحال شدم که آن را برای ریحانه انتخاب کرده بود؛ هرچند بعید می‌دیدم که مادرش زیر بار قیمت آن برود. گوشواره را بیرون آوردم و به پدربزرگ دادم.
-طراحی و ساخت این گوشواره کار هاشم است. حرف ندارد!
مادر ریحانه گوشواره‌ها را گرفت و ورانداز کرد
-واقعا قشنگه ولی ما چیزی ارزان‌قیمت می خواهیم.
مادر ریحانه گوشواره‌ها را روی مخمل گذاشت. با نگاهش گوشواره‌های قبلی را جست و جو کرد. پدربزرگ گوشواره‌های گران‌بها را توی جعبه کوچکی گذاشت. جعبه را به طرف مادر ریحانه سراند.
-از قضا قیمت این گوشواره ها دو دینار است.
در دلم به پدربزرگ آفرین گفتم. از خدا می‌خواستم که ریحانه صاحب آن گوشواره‌ها شود...

 

5- دعبل و زلفا

«دعبل و زلفا» اثر جذاب و پرفروش مظفر سالاری است که توسط انتشارات به نشر در 332 صفحه منتشر شده است. این رمان عاشقانه-مذهبی با استقبال زیاد مخاطبان رو به رو شده و اینک به چاپ چهل و هشتم رسیده است.
دعبل خزاعی شاعر معروف اهل بیت است که در زمان خلافت عباسیان و هم‌عصر با دو امام معصوم یعنی امام کاظم (ع) و امام رضا (ع) می‌زیسته. او در ابتدای داستان در سفری به سوی بغداد با کاروانی از اسرای زن همراه می‌شود که برای کنیزی به دربار برده می‌شوند و در آن میان، دل در گرو مهر کنیزی شیعه می‌گذارد که سلما نام دارد. داستان عشق دعبل و سلما (زلفا) ماجراها می‌آفریند. زلفا در قصر موصلی گرفتار و دعبل در فراق زلفا. مظفر سالاری کوشیده تا در خلال این عشق، اوضاع اجتماعی و سیاسی زمان این دو امام و رنج‌ها و مظلومیت‌هایشان را نیز به تصویر بکشد و برای این کار هم از تخیل خود استفاده کرده و هم از منابع تاریخی.
کتاب «دعبل و زلفا» از زیباترین کتاب های عاشقانه تاریخی است. اگر به این سبک داستان‌ها و همچنین داستان زندگی ائمه علاقه‌مندید خواندن این کتاب را از دست ندهید.

برشی از کتاب دعبل و زلفا

زلفا اندکی به طرف دعبل چرخید و از گوشه چشم نگاهش کرد. نفس دعبل بند آمد. انگار زلفا زیباتر از همیشه بود؛ گرچه لاغر و رنگ پریده شده بود. نگاهش رنگین کمانی از ملاحت داشت.
- برای آن بی‌گناه که در زندان فضل بن ریبع است، شعری گفته‌اید که مانند این ترانه‌ها، بر سر زبان مردم باشد؟ چه کسی باید به این خواب‌زده‌ها نیشتر بزند تا از خود بپرسند چرا فرزند پیامبر در بند است؟

 

6- ادموند

داستان عاشقانه مذهبی «ادموند» به قلم شیرین و روان آمنه پازکی در دو جلد چاپ و روانه بازار گشته است. این رمان که نخستین بار در سال 1398 چاپ شد، مورد استقبال گسترده مخاطبان قرار گرفت و تا سال 1403 مرتبا تجدید چاپ شد.
ادموند پارکر دانشجوی نخبه حقوق، پسر خانواده‌ای معروف و سرشناس مسیحی در انگلستان است. او مرتبا یک کابوس تکراری می‌بیند، در خواب‌هایش، در جایی گمشده و گاهی مردی نورانی می‌آید و نجاتش می‌دهد. ادموند گمان می‌کند او مسیح (علیه السلام) است اما نه، آن مرد فراتر از مسیح است. قهرمان داستان در پی تعبیر خواب‌هایش در مسیری جدید می افتد، مسیری سخت که زندگی‌اش را دچار تحول بزرگی می‌کند و در این مسیر با دختری مسلمان به نام ملیکا آشنا و عاشق او می‌شود. ملیکا رابطی می‌شود تا قلب ادموند را به دین اسلام و مهدی موعود پیوند دهد. در ادامه داستان اتفاقاتی می‌افتد که ادموند مجبور می‌شود از انگلستان فرار کند و برای یافتن همسرش به ایران بیاید، اما در ایران متوجه می شود که باید به عراق سفر کند...
این داستان به عاشقان مهدی موعود (عج) که سال‌ها به دنبال گم‌شده خود هستند و از یافتن حقیقت توسط انسان‌ها لذت می‌برند پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب «ادموند»

مرد لباسی از جنس نور بر تن داشت، صورتش دیده نمی‌شد، گویی نور با او در حرکت بود و از او منشأ می‌گرفت، تابش نور تا حدی شدت گرفت که ناخودآگاه نگاهش را پایین انداخت. بدن بی‌جانی که بر روی دستانش مانند چوب خشکیده‌ای بی‌حرکت بود، ناگهان از دستش رها شد. وحشت کرد، صورتی که تا چند لحظه پیش غرق در خون بود، اکنون با لبخند دل‌نشینی بر لب، مانند ماه نورانی می‌درخشید و زندگی در آن نگاه زیبا موج می‌زد. خداوند و عیسی مسیح (علیه‌السلام) را زیر لب صدا زد، نفس‌هایش به شماره افتاده بود، لحظه‌ای بعد متوجه شد که دستی به طرفش دراز شده، همان مرد نورانی، با خودش گفت: خدایا، او مسیح (علیه‌السلام) است؟! او می‌تواند به من کمک کند، حتماً خودش است! مگر معجزه او زنده کردن مردگان نبود، پس او مسیح است؛ اما دلش راضی نمی‌شد، این مرد گویی فراتر از مسیح (علیه‌السلام) است، انگشتری عجیب در دست داشت که او از حروف حک‌شده بر روی آن سر درنمی‌آورد، نمی‌توانست حروف را بخواند، اما خیره‌کننده بود، محبت و اطمینان عظیمی در دلش نسبت به آن مرد پدیدار شد، ناخودآگاه دستش را دراز کرد... 

داستان های مذهبی، تلفیق واقعیت و رویا

در این مقاله مرور کوتاهی داشتیم بر 6 داستان مذهبی پرفروش که این سال‌ها در بازار نشر ایران، با استقبال بالایی مواجه شده‌اند. اگر علاقه‌مند به خواندن داستان مذهبی هستید، اگر مشتاق داستان‌های عاشقانه و تاریخی هستید، اگر دوست دارید در کوچه پس کوچه‌های قدیمی، در شهرهایی مذهبی و با آدم‌هایی که زندگی‌شان رنگ خدا دارد قدم بزنید و نفس بکشید، این داستان‌های جذاب را از دست ندهید! برای سفارش بهترین داستان های مذهبی به فروشگاه پاتوق کتاب، سر بزنید.


همین حالا با کد تخفیف: blog1 کتاب‌های پیشنهاد شده در این مقاله را با تخفیف تهیه کنید.


به قلم «فاطمه‌معصومه منیری»

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی برای "بهترین کتاب های داستانی مذهبی" می نویسد
۷ روز ضمانت بازگشت وجه ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
ضمانت اصالت کالا ضمانت اصالت کالا
۷ روز هفته ۲۴ ساعته ۷ روز هفته ۲۴ ساعته
امکان پرداخت در محل امکان پرداخت در محل
امکان تحویل در محل امکان تحویل در محل
طراحی فروشگاه اینترنتی توسط آلماتک