
مجموعه 4 جلدی تا ساحل آرامش
مشاهده همهمعرفی مجموعه چهار جلدی تا ساحل آرامش
کتاب «تا ساحل آرامش» در 4 جلد به قلم «حجت الاسلام و المسلمین محسن عباسی ولدی» نوشته شده و در انتشارات «آیین فطرت» به چاپ رسیده است. این مجموعه مشتمل بر مباحثی است که در برنامه «پرسمان تربیتی رادیو معارف» طرح شده است. کتاب «تا ساحل آرامش» توانسته توجه مخاطبان را به خود جلب کند و تاکنون بیش از 50 بار به چاپ رسیده است.
«تا ساحل آرامش»، مجموعهای کامل برای همسران جوان و دختر و پسرهایی است که تازه ازدواج کردهاند؛ کسانیکه به راهنماییهای یک مشاور آگاه و دلسوز در زندگیشان احساس نیاز میکنند و دوست دارند زیر و بم زندگی را از زبان یک متخصص بشنوند.
«تا ساحل آرامش» که با شعار "زندگی یاد گرفتنی است. زندگی را یاد بگیریم" منتشر شده، در 4 جلد خود به طور مفصل به بایدها و نبایدهای زندگی مشترک میپردازد؛ حرفهایی که شاید بهنظر کوچک و جزئی بیایند اما نقش پررنگی در زندگی مشترک دارند.
تا ساحل آرامش، یک پیشنهاد عالی برای زوج های جوان
گاهی اوقات سالها از یک اتفاق میگذرد و تازه متوجه بعضی نکات و مسائل میشویم؛ نکاتی که با خود میگوییم ای کاش زودتر میدانستم، ای کاش از یک نفر شنیده بودم و کاش در مسیر گذشته، اینها را به کار میگرفتم. «ازدواج» و «زندگی مشترک»، از همین اتفاقات است؛ اتفاق شیرینی که گاهی زود تلخ میشود. نگاهی به آمارهای رسمی و غیر رسمی «طلاق» و همینطور «طلاق عاطفی» و دلسردیهای زندگی مشترک، نشان میدهد همسران در زندگی مشترک، بسیار بیشتر از چیزی که به نظر میرسد، نیاز به آموزش دارند.
تا دیر نشده باید اقدام کرد! وجود مشکل و اختلاف یک امر کاملا عادی و طبیعی در زندگی مشترک است، اما مسئلهای که گاهی از آن غفلت میشود، پیشگیری است.
رعایت یک سری نکات و باید و نبایدها به ما کمک میکند تا جلوی خیلی از مشکلات سالهای آینده را بتوانیم زودتر از موعد بگیریم؛ اگر تازه ازدواج کردهاید یا در اطراف خود زوجینی را میشناسید که هنوز شیرینی ایام ازدواج در کامشان است، بهترین پیشنهاد برای تداوم این شیرینی، مطالعه کتاب «تا ساحل آرامش» است.
شما با این کتاب، میتوانید بنیان خانواده خود را از ابتدا، محکم و استوار بنا کنید؛ بنایی که قرار است اتفاقات تلخ و شیرین زیادی در آن رخ بدهد. همینطور اگر سالها از زندگی مشترکتان گذشته و دوست دارید تا در مورد قواعد زندگی مشترک، بایسته ها و خط قرمزهای آن بیشتر بدانید، مطالعه «تا ساحل آرامش» را از خودتان دریغ نکنید.
محسن عباسی ولدی، مشاوری دلسوز و همراه
محسن عباسی ولدی در «تا ساحل آرامش»، در لباس مشاوری دلسوز، قدمبهقدم با شما همراه میشود و به سوالات شما در مورد زندگی مشترک پاسخ میدهد. او با بیانی شیرین و روان، شما را با دنیای جدیدی آشنا میکند؛ گویی تازه متولد شدهاید و خودتان را از نو شناختهاید.
عباسی ولدی معمولا در کتابها و صحبتهایش، از یک مسئله اساسی شروع میکند؛ مسئلهای که کمتر به آن پرداخته میشود؛ خودشناسی! عباسی ولدی در «تا ساحل آرامش» مانند دیگر آثارش از شناخت خود شروع میکند. تا خودمان را نشناسیم و تکلیفمان با خودمان روشن نباشد، تا وقتی که ندانیم هدفمان در زندگی چیست، تواناییهایمان چیست، نقاط قوت و ضعفمان چیست و اساسا برای چه زندهایم و چرا زندگی میکنیم، نمیتوانیم رابطه مطلوبی با دیگران داشته باشیم. زندگی مشترک هم مانند سایر ارتباطات انسانی، از ارتباط دو انسان ناشی میشود و البته از مهمترین ارتباطات انسانی است. به همین دلیل بسیار ضرورت دارد تا ما در ابتدا خودمان را بشناسیم؛ نکتهای که به زیبایی در کتاب «تا ساحل آرامش» به آن پرداختهشده. این ویژگی و البته ویژگیهای دیگر این مجموعه، باعث شده تا محسن عباسی ولدی در این کتاب، در قامت یک مشاور دلسوز و همراه، با شما تا انتها همراهی کند و اینگونه، مطالعه و استفاده از «تا ساحل آرامش»، نتیجه شیرینی برایتان خواهد داشت.

ویژگی های مجموعه تا ساحل آرامش
- صفحهآرایی جذاب: تا ساحل آرامش در ویراست جدید خود، شکل و شمایل جذابی پیدا کرده. صفحهآرایی خلاقانه و وجود تصویرهای متنوع در میان مباحث کتاب، باعث شده تا ارتباط گرفتن با کتاب بسیار راحتتر باشد.
- نثر روان و دلنشین مولف: اگر با کتابهای استاد عباسی ولدی آشنایی داشته باشید، با این ویژگی بهخوبی آشنا هستید. نوع نگارش کتاب به شکلی است که وقتی کتاب را در دستانتان میگیرید، اصلا متوجه گذر لحظات نمیشوید. انگار خود استاد عباسی ولدی جلوی شما نشسته و با آن صدای دلنشین، با شما صحبت میکند.
- طرح مسائل بنیادین و کاربردی: از جمله ویژگیهای آثار استاد عباسی ولدی، که در مجموعه «تا ساحل آرامش» نیز بسیار مشهود است، طرح مباحث به صورت بنیادین است. عباسی ولدی مسئله را از ریشه بررسی میکند و بعد از ریشهیابی مشکل، یکی یکی موارد کاربردی و روزمره را توضیح میدهد و حل میکند.
- پاسخ به پرسش مخاطبان: در میان مطالب کتاب، بخشهایی به سوالات مخاطبان و پاسخ به آنها اختصاص دارد. این کار باعث میشود تا مطالب کتاب، یکدست و خستهکننده نباشد و همچنین، طرح سوالات، به کاربردیشدن مباحث کتاب کمک زیادی میکند.
- استفاده از منابع دینی: محسن عباسی ولدی تلاش کرده تا مباحثی که ارائه میدهد برگرفته از آیات و روایات و منابع دینی باشد؛ مسئلهای که در صفحات مختلف کتاب قابل مشاهده است. به همین دلیل خیالتان راحت است که با یک کارشناس دینی طرف هستید و مباحث ارائهشده پشتوانه محکمی در معارف دینی دارند.
- چاپ ضمیمههای ادبی برای هر جلد: هر کتاب از این مجموعه، مانند مجموعه «من دیگر ما»، ضمیمهای ادبی دارد که به طور مستقل در کتابی دیگر چاپ شده است. نگارش این قطعات ادبی باعث جذابیت و لطافت بیشتر آثار محسن عباسی ولدی شده است.
مروری بر مجموعه تا ساحل آرامش
بیایید با هم مروری کوتاه داشته باشیم بر مباحث مطرح شده در مجموعه «تا ساحل آرامش».
این مجموعه که در 4 جلد منتشر شده، در جلد اول خود، با عنوان «فانوس دانایی: شناخت های لازم در زندگی مشترک» در 6 گام شما را با شناختهایی آشنا میکند که بدون آنها مسیر زندگی، پرخطر طی میشود.
چرا برای داشتن یک زندگی مشترک، داشتن قاعده ضروری است؟ در بخش «لحظه ای درنگ»، با اهمیت بهکارگیری قواعد زندگی مشترک آشنا میشویم و پس از آن، در گام اول با عنوان «آمدنم بهر چه بود؟» در مورد هدف از آفرینش و نقش آن در زندگی مشترک میخوانیم. گام دوم را با شناخت نشانههای موفقیت در زندگی مشترک بر میداریم و در گام سوم، یاد میگیریم چگونه برای تصمیمهایمان ملاک ثابت و صحیحی داشته باشیم. گام چهارم با عنوان «من و محور مختصات عالم»، یاد میگیریم چگونه جایگاه خود را در عالم هستی بشناسیم و در پنجمین گام، یاد میگیریم چگونه روحیات و حساسیتهای همسرمان را بشناسیم. در گام ششم، با کمک محسن عباسی ولدی عیبهایمان را میشناسیم و در نهایت و در گام هفتم، از نکات طلایی مشاوره آگاه میشویم؛ اینکه مشاوره کمک است نه دخالت. در این فصل از ویژگیهای مشاور خوب میخوانیم و نکات مهمی در مورد مشاوره مطرح میشود.
در دو جلد بعدی «تا ساحل آرامش»، با عنوان «قایق مهربانی» و «بادبان مدارا»، بایدهای زندگی مشترک به طور مفصل بررسی میشود.
جلد دوم شش گام دارد. «محوریت خوش خلقی در زندگی مشترک»، «همانگونه برخورد کنیم که دوست داریم با ما برخورد کنند»، «اهمیت معنویت در خانواده»، «نقش و جایگاه محبت در خانواده»، «اهمیت احترام متقابل» و «ضرورت درک متقابل برای زمینه سازی تفاهم»، گامهایی است که در جلد دوم مطرح شدهاند.
جلد سوم اما هفت گام دارد. گفتگو، شادی، نظافت و آراستگی خود و خانه، عفو و گذشت، مدارا و رفاقت و لزوم برنامه ریزی، قاعدههایی است که در این جلد از آنها صحبت شدهاست.
در نهایت، جلد چهارم با عنوان «گرداب دروغ»، به نبایدهای زندگی مشترک میپردازد. عباسی ولدی در هشت گام، پله به پله، مواردی که در زندگی مشترک، آسیبزا هستند را مطرح میکند. افراط و تفریط، دروغ، مقایسه، سرزنش، سوء ظن، قهر، عجله و ارتباط با نامحرم، تلههایی هستند که اگر از آنها دوری نکنیم، زندگی مشترک را با چالشهای بزرگی مواجه میکنند. عباسی ولدی در هر گام، یکی از این مشکلات را بررسی کرده و برای ما توضیح میدهد که چگونه مواظب باشیم تا زندگی مشترکمان آلوده به این آسیبها نشود.
بخش هایی از کتاب تا ساحل آرامش
معمولاً وقتی انسان به همسرش بدگمان میشود، تلاش میکند با تجسس به درست یا اشتباه بودن گمانش پی ببرد. او فکر میکند بهترین راه برای درمان سوء ظن همین کار است، غافل از اینکه سوء ظن، یک بیماری روانی است که هر اندازه به آن اهمیت داده شود، میدان بیشتری برای فعالیت مییابد. تجسس، ارزش قائل شدن برای بافتههای ذهنی است. وقتی شما به توهمات خود اهمیت میدهید، در تجسستان هم حالت روانی سوء ظن، دخالت میکند و تحلیل شما را از یافتههایتان واژگونه میکند. از همین روست که تجسس نهتنها سوء ظن شما را برطرف نمیکند؛ بلکه آتش آن را شعلهورتر هم میکند.
شاغل نبودن زن و احساس بطالت
"یک سال است ازدواج کردهام. لیسانس کامپیوتر دارم. شرط ازدواجم این بود که سر کار بروم. وقتی در خانه میمانم حس میکنم وقتم به بطالت میگذرد. احساس میکنم نیاز به کار نیمهوقت دارم. دوست دارم مدت کوتاهی که از بچهدار شدنم گذشت، به کار نیمهوقتی بپردازم و فرزندم را به مهد کودک بیرم و با پیش کسی بگذارم. نظر شما درباره این تصمیم چیست؟"
ما میخواهیم در این جا علاوه بر پاسخ به پرسش خاص این خواهر محترم، بحثی هم درباره اشتغال زنان داشتهباشیم. پس دامنه پاسخ را کمی گستردهتر از چیزی میکنیم که در پرسش آمده است.
ما دوست داشتیم بدانیم که این خانم محترم، چرا میخواهد سر کار برود؟ یا به تعبیر دیگر چرا با بودن در خانه، احساس بطالت میکند؛ اما حالا که نمیدانیم بگذارید خودمان احتمالات موجود را که در کارهای مشاورهای به دست آوردهایم بگوییم…
توجه به حرف مردم، ضعیف و قوی نمیشناسد. حتی اگر پهلوانی باشی برای خودت، توجه به مردم، خردت می کند. چرا حرف مردم؟ حواست به حرف خدا باشد.
توجه به آراستگی در برابر دیگران، یعنی توجه به دیگران. چرا به آدمهای بیرون خانه حواست هست اما به همسرت توجه نمیکنی؟!