loader-img
loader-img-2
بنر بالا - خرید قسطی
پاتوق کتاب
بهترین کتاب ها در مورد نماز + پیشنهاد ویژه برای کودک و نوجوان

بهترین کتاب ها در مورد نماز + پیشنهاد ویژه برای کودک و نوجوان

انسان موفق از منظر دین، کسی است که دنیا و آخرتش قرین عافیت باشد. برنامه جامع دین برای سلامت روح و روان در دنیا و مصونیت از عذاب آخرت، «نماز» است. نماز، با پر کردن ذخیره انرژی، حال خوب افراد در زندگی را تضمین و با زنده‌کردن یاد خدا و معاد در پنج نوبت در روز، فرد را در برابر گناه بیمه می‌کند. اما طبیعتاً نمازی که از روی عادت و بدون حضور قلب خوانده شود، این آثار زیبا را بر روح ما نخواهد گذاشت. 

ویژگی های یک نماز خوب چیست؟

نمازی که قرار است روح ما را سیراب کند چه ویژگی‌هایی دارد؟ آثار و برکات نماز خوب در دنیا و آخرت چیست؟ راهکارهای رسیدن به چنین نمازی چیست؟ در این مقاله با ما همراه شوید تا در کتاب‌های ارزنده، جواب تک‌تک این سؤالات را پیدا کرده و قدم قدم به «نماز با حضور قلب» برسیم. همچنین ما در این مقاله برای کمک به پدران و مادران دغدغه‌مند و علاقه‌مند کردن فرزندان به نماز، کتاب‌های خوبی را معرفی کرده‌ایم. کتاب‌های معرفی شده در انتهای مقاله را نیز برای کودکان دلبندتان بخوانید؛ اگر می‌خواهید به نماز علاقه‌مند شده و ذهن پر از سؤالشان با فلسفه نماز آشنا شود.

معرفی کتاب در مورد نماز

کتاب حکمت ناب 5: نماز 

کتاب «نماز» از آثار آیت‌الله حائری شیرازی است که توسط انتشارات دفتر نشر معارف در 140 صفحه منتشر شده است.
انسان موجودی است که با علم به علت یک عمل و تأثیرات آن بر زندگی‌اش، انگیزه بیشتری برای انجام آن کار می‌گیرد. این کتاب ابتدا از چیستی نماز می‌گوید. 
ذکر بودن نماز یعنی چه و چه تفاوتی با تقلید و تلقین دارد؟ کارکردهای نماز و ذکر در زندگی بشر چیست؟
ذکر، قلب انسان را زنده می‌کند و از قلب زنده رفع عطش می‌کند. ذکر، انسان را از این جاذبه خارج و در جاذبه دیگری قرار می‌دهد. در ادامه از رابطه داخل و خارج نماز و اینکه نماز هماهنگ‌کننده اعتقاد و عمل است سخن می‌گوید.
فصل بعدی «نماز و ولایت» نام دارد و به سؤالاتی چون «چرا تقوای بدون ولایت نجات‌بخش نیست؟» و «چرا ولایت شرط قبولی نماز است؟» پاسخ می‌دهد. هدف از جعل ولایت، اقامه نماز است و نماز جزئی از سیستم ولایت. اثر ولایت، ورع است و هر جا ادعای ولایت باشد؛ ولی ورع نباشد، همان صرف ادعاست. 
آیت‌الله حائری در ادامه کتاب از فلسفه نماز می‌گوید. نماز، انتقال از طبیعت به فطرت است. کسی که فطرتش بر او حاکم نیست و تحت پیروی از طبیعتش قرار دارد، تشنه آب حیات نیست. نماز حقیقی، انسان را از طبیعت به فطرت منتقل می‌کند.
حکمت اوقات نماز چیست؟ امام رضا (ع) در پاسخ به این سؤال می‌فرمایند: «این نظم را داده‌اند برای اینکه کارها با یاد خدا شروع و با یاد خدا تمام شود.»
اذکار و افعال نماز چه فلسفه‌ای دارند؟ نماز یادآور چه چیزهایی است؟ بزرگی خدا، تبعیت از رسول اکرم (ص)، انس باخدا و احیای مسئولیت. 
اگر شما هم سؤالات زیادی درباره فلسفه نماز، افعال و اذکار نماز دارید، اگر دنبال معرفت بیشتر نسبت به نماز هستید و اگر دنبال نماز همراه با ورع هستید، مطالعه این کتاب کمک شایانی به شما خواهد کرد.

 

کتاب چگونه یک نماز خوب بخوانیم

با «چگونه یک نماز خوب بخوانیم» قدم‌به‌قدم به «نماز خوب» می‌رسیم. اولین قدم «نماز مؤدبانه» است، جلوتر می‌رویم و از «نماز متفکرانه» هم عبور می‌کنیم، در انتها به مقصد نهایی و قرارگاه عاشق و معشوق یعنی «نماز عاشقانه» می‌رسیم. این کتاب که از آثار استاد علیرضا پناهیان است، در 215 صفحه به چاپ رسیده است. 
فصل اول «چگونه یک نماز خوب بخوانیم» به نقش نماز در زندگی پرداخته و از رابطه عبادت بانشاط روح می‌گوید. این که نیاز اصلی انسان به خود خداست نه نعماتی که از او می‌گیرد و اگر ارتباط انسان با خدا قطع شود باتری روحش ضعیف و نهایتاً دل‌مرده می‌شود. در ادامه نیز برخی از آثار نماز بیان شده است.
کتاب «چگونه یک نماز خوب بخوانیم» نگاه متفاوتی از نماز ارائه می‌کند؛ نماز یعنی چشم گفتن به خدا.
علیرضا پناهیان در ادامه از عظمت خدا و رابطه‌اش با نماز صحبت کرده است؛ درک عظمت خدا در این دنیا فقط به کمک «نماز خوب» حاصل می‌شود. زمانی که عظمت خدا در دل بنده‌ای نشست، خوف خدا نیز در دلش می‌نشیند، و وقتی خشیت از خدا در دل بنده‌ای نشست، خدا  بندهٔ نازنینش را در آغوش می‌گیرد و این خوف کلید رابطه عاشقانه با خداست.
رعایت ادب در نماز اولین قدم برای رسیدن به «نماز خوب» است. «ادب» اولین امری است که یک عبد در پیشگاه مولایش باید تمرین کند و فرا بگیرد و اولین جایی که باید ادب را در مقابل خدا رعایت کنیم، سر نماز است. رعایت احکام و اول وقت خواندن نماز از مصادیق رعایت ادب است.
استاد پناهیان در کتاب «چگونه یک نماز خوب بخوانیم» به آثار و فواید نماز مؤدبانه نیز پرداخته؛ از بین‌رفتن تکبر، عظمت‌یافتن خدا و تحقیرشدن دنیا در دل، اصلاح نفس و تقویت خوبی‌ها در روح انسان از آثار نماز مؤدبانه است. در واقع یکی از اسرار وجوب نماز، همین رعایت ادب در پیشگاه خداست.
فصل بعدی کتاب و قدم دوم در مسیر رسیدن به نماز عاشقانه، «نماز متفکرانه» است؛ نماز متفکرانه، نماز بامعنا است، یعنی سر نماز به هیچ‌چیز جز خدا فکر نکنیم و سعی کنیم فقط و فقط عبد باشیم. نماز متفکرانه در واقع یک نوع رعایت‌کردن «ادب باطنی نماز» است. 
مرحله آخر «نماز عاشقانه» است؛ بعد از رعایت ادب ظاهری و فکری، نوبت به این می‌رسد که «ادب قلبی» را رعایت کنیم.
استاد پناهیان در انتهای کتاب دو توصیه برای بهترشدن نماز دارد: خواندن نماز شب به نماز روز خیلی کمک کرده و نواقص آن را جبران می‌کند و توصیه دوم اینکه؛ برویم درِ خانه خدا از نمازهایی که خوانده‌ایم استغفار کنیم تا خدا برگردد و نمازهایمان را درست کند.
اگر شما نیز از نمازهای کسالت‌بار بی‌توجه خسته شده‌اید و دلتان یک نماز با توجه و عاشقانه می‌خواهد، مطالعه این کتاب و عمل به آموزه‌های آن در این راه کمک شایانی به شما خواهد کرد. 

 

کتاب آداب نماز

«آداب نماز»، کتابی بی‌نظیر در مورد نماز از «امام خمینی» است که در آن، «اسرار و آداب باطنی نماز» مطرح شده است. امام خمینی این کتاب را در سال 1321 شمسی و بعد از نگارش کتاب «سر الصلوه»، تالیف کرده است. کتاب «سرالصلاه» کتاب دیگری از امام خمینی در مورد نماز است که موضوع آن همانند این کتاب، «اسرار و آداب باطنی نماز» است اما با زبانی عرفانی و تخصصی که مناسب فهم عمومی نیست. به همین جهت بعد از نوشتن «سرالصلاه»، کتاب حاضر را با زبانی عمومی و ساده به نگارش درآوردند. 
اگر به دنبال تفسیری رمزی عرفانی از افعال و اذکار نماز هستید، اگر حرکات و سکنات نماز برایتان بی‌معناست و برایتان سوال است که تکبیر، سجده، رکوع و تشهد چه معنایی دارند، اگر به دنبال فهم عمیق‌تری از اذکار نماز هستید، کتاب «آداب نماز امام خمینی» را از دست ندهید. با خواندن کتاب «آداب نماز امام خمینی» دریچه تازه‌ای از نماز برای‌تان گشوده می‌شود و دریافتتان از نماز و عبادت، بسیار متفاوت‌تر خواهد بود.
امام خمینی در «آداب نماز»، که البته در ابتدای آن نوشته‌ای خطاب به احمد پسرش و فاطمه طباطبایی عروسش دارد، با زبانی شیوا، مسجع و روان و دلنشنین (و البته متناسب با زمان تالیف کتاب یعنی دهه بیست)، گام به گام ما را با حقیقت نماز آشنا می‌کند. 
کتاب از یک مقدمه، سه مقاله و یک خاتمه تشکیل شده. در مقدمه توضیحی در باب «آداب باطنی نماز» داده شده و سپس، آداب عمومی عبادت (مثل خشوع، طمانینه، نشاط، حضور قلب)، آداب مقدمات نماز (مثل وضو و طهارت، مکان نماز، لباس نماز) و آداب مقارنات نماز (مثل اذان و اقامه، نیت، قرائت، رکوع، سجده) بیان شده است. در بخش مربوط به قرائت، شاهد تفسیر سوره حمد، توحید و قدر از امام خمینی هستیم.
با مطالعه کتاب «آداب نماز امام خمینی»، هم فهم متفاوتی از نماز و عبادت پیدا می‌کنید و هم‌چنین تصورتان از امام خمینی دگرگون می‌شود. کسی‌که در ذهن ما یک رهبر و یک سیاست‌مدار است اما با مطالعه این کتاب، تصویری دیگر از ایشان در ذهنمان نقش می‌بندد و از اینجا متوجه می‌شویم پشتوانه امام خمینی در تمام فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی ایشان، اتصال شدید معنوی و قدرت روحی بزرگ ایشان بوده که گوشه‌ای از آن در این کتاب خودش را نشان داده.
در بخشی از کتاب «آداب نماز» این‌گونه می‌خوانیم:
«بدان که از برای نماز، غیر از این صورت، معنایی است و غیر از این ظاهر، باطنی. و چنانچه ظاهر را آدابی است که مراعات ننمودن آنها یا موجب بطلان نماز صوری یا نقصان آن گردد، همینطور از برای باطن آدابی است قلبیه باطنیه که با مراعات ننمودن نماز معنوی را بطلان یا نقصان دست دهد، چنانچه با مراعات آنها نماز دارای روح ملکوتی شود… ما تا در حجاب عالم ملک و خدر طبیعت هستیم از آن عالم نمی توانیم ادراکی نماییم و دستی از دور بر آتش داریم. کدام حسرت و ندامت و زیان و خسارت بالاتر از آن است که چیزی که وسیله کمال و سعادت انسان است و دوای درد نقایص قلبیه است و در حقیقت صورت کمالیه انسانیه است، ما پس از چهل پنجاه سال تعب در راه آن از آن به هیچ وجه استفاده روحیه نکرده سهل است، مایه کدورت قلبیه و حجاب های ظلمانیه شود، و آنچه قره العین رسول اکرم است موجب ضعف بصیرت ما گردد…»

 

کتاب سرود یکتاپرستی

«سرود یکتاپرستی» نوشته شهید بهشتی توسط انتشارات روزنه به چاپ رسیده است.
اگرچه نماز به‌عنوان یکی از سنت‌های دینی بلکه به‌عنوان ستون دین در بین مسلمانان قدمتی دیرینه دارد، اما نسل جوان و نوجوان ما که نسلی پرسشگر است با این پاسخ که نماز فرمان الهی است قانع نشده و به دنبال فلسفه و چیستی نماز هستند. شهید دکتر بهشتی در کتاب «سرود یکتاپرستی» از چیستی و فلسفه نماز، تغییر قبله و زبان نماز مطالبی می‌گوید که می‌تواند پاسخ بسیاری از پرسش‌های ما درباره نماز را پاسخ دهد.
این کتاب شامل چهار گفتار و یک نوشتار از دکتر بهشتی است. اولین گفتار که در مرکز اسلامی هامبورگ ایراد شده است به تجزیه و تحلیل نقش نماز در زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان می‌پردازد. گفتار دوم از سلسله مباحث تفسیر این شهید بزرگوار در رابطه با تغییر قبله از مسجدالاقصی به مسجدالحرام می‌باشد. ایشان مبحث تغییر قبله را از جنبه فقهی و علمی و همچنین بر حول نقش سیاسی و اجتماعی آن در مرحله حساس از نهضت اسلامی بررسی می‌کند و از نقش قبله واحد در یکپارچگی مسلمانان می‌گوید. 
در گفتار سوم علت قرائت نماز به زبان عربی، با بیانی روان و به دور از اصطلاحات فنی فقهی بیان شده است. پایان‌بخش کتاب، نوشتاری است از آیت الله شهید بهشتی با عنوان «نماز چیست؟» که بار دیگر بر نقش حیات‌بخش نماز تأکید کرده است:
«نماز، سرود توحید و یکتاپرستی و سرود فضیلت و پاکی است که باید فکر و روح ما را در برابر عوامل شرک‌زا و آلوده‌کننده‌ای که در زندگی روزمره با آن‌ها سروکار داریم پاک و یکتاپرست نگه دارد.»
سؤالاتی چون «چرا باید نماز بخوانیم؟»، «اگر نماز صحبت با خداست، چرا باید به زبان عربی خوانده شود؟» «فلسفه روبه‌قبله نمازخواندن چیست؟» گاهی در ذهن همه ما به‌خصوص نسل جوان امروزی که با شبهه‌های زیادی در فضای مجازی مواجه است، ایجاد می‌شود. اگر شما هم دنبال یافتن پاسخ برای این دست از سؤالات هستید، مطالعه این کتاب پیشنهاد ما به شماست.

 

کتاب عبادت یا عبودیت؟

از جمله کتاب‌های خوب درباره نماز، کتابی با عنوان «عبادت یا عبودیت؟» از امام موسی صدر است. این کتاب که جلد یازدهم از مجموعه در قلمرو اندیشه امام موسی صدر است، به بحث درباره فلسفه عبادت پرداخته. «عبادت یا عبودیت»، شامل گفتارها و نوشتارهای امام موسی صدر درباره «عبادت، دعا و برخی از مناسک مثل نماز و روزه» است. اندیشه مترقی امام موسی صدر و فهم متفاوت او از دین، خودش را به خوبی در این کتاب نشان داده. با مطالعه این کتاب متوجه می‌شویم اساسا در نگاه امام موسی صدر فاصله‌ای میان عبادیات و اجتماعیات نیست؛ تبیینی از مناسک که امروزه به شدت مورد نیاز است. امام موسی صدر در گفتارهای خود، میان عبادت و عبودیت فرق می‌گذارد، عبادت را مقدمه آزادی انسان می‌داند و عبودیت را موجب بندگی و اسارت. لذا معتقد است در اسلام، عبودیت نداریم و عبادت، تمرینی است تا انسان، به انسانیت نزدیک‌تر شده و از هر قید و بندی آزاد شود.
«عبادت و عبودیت»، «جنبه تربیتی نماز»، «فاطمه و نماز»، «دعا»، «معنای روزه»، «دین خود را بازشناسی کنیم»، «نادیده گرفتن درد مردم کفر و الحاد است» و «ما با خودمان چه کردیم؟» برخی از سرفصل‌های کتاب حاضر است.

 

کتاب خلوت انس

«خلوت انس» بیانات رهبر انقلاب در «اهمیت، آداب و آثار نماز» است که توسط انتشارات انقلاب اسلامی در 122 صفحه منتشر شده است.
این کتاب از جامع‌ترین کتاب‌های موجود در موضوع نماز است که از حقیقت نماز تا آثار آن، از آداب نماز تا اهمیت نوافل، از جایگاه نمازجمعه و جماعت تا وظیفه مؤمنان در اقامه فرهنگ نماز را با بیانی شیوا، روان و همه‌فهم در اختیار مخاطب قرار می‌دهد.
در فصل اول کتاب از «مفهوم و حقیقت نماز» می‌خوانیم. نماز، خضوع انسان در برابر پروردگار است. نماز، یکی از بزرگ‌ترین نعمت‌های خداوند است که به ما این فرصت را می‌دهد که هر روز چند بار ناگزیر با خدای خودمان حرف بزنیم. نماز، برآورنده یکی از نیازهای طبیعی ماست، نیاز به خشوع و نیایش در برابر خداوند. نماز، اولین واجب اسلام و مهم‌ترین ابزار تذکر دائمی است.
«پرواز تا ملکوت» عنوان فصل دوم کتاب است که از آثار و برکات نماز سخن می‌گوید. آیت‌الله خامنه‌ای نماز را مهم‌ترین عمل برای رسیدن به قله‌های سعادت می‌داند. عملی که مایه آرامش دل‌ها و برطرف‌کننده نگرانی‌هاست، مایه سرور و نشاط حقیقی است، ازبین‌برنده ظلمت گناهان و علاج تکبر است. ایشان از آثار اجتماعی نماز نیز می‌گوید. نماز، شکل‌دهنده هندسهٔ نظام اسلامی است. کلیدی‌ترین عنصر اصلاح فرد و جامعه است، ترویج نماز موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی است، عامل مهم انضباط اجتماعی و قدرت لایزال در برابر جبهه فساد است.
رهبر معظم انقلاب به‌ثمررسیدن انقلاب اسلامی را به برکت گرایش معنوی و تقید مردم به نماز می‌دانند.
فصل بعدی «خلوت انس» درباره «آداب نماز» است. در ابتدای فصل از «حضور قلب، اهمیت آن و راهکارهای کسب حضور قلب در نماز» می‌خوانیم. در ادامه از «نماز اول وقت» و سپس از اخلاص و خشوع در نماز می‌خوانیم. حضرت آیت الله خامنه‌ای در آداب نماز می‌گوید واجب است همه اذکار نماز از جمله حمد و سوره به طور صحیح و با لهجه عربی قرائت شود. ادب دیگر نماز سبک نشمردن آن است. 
در ادامه کتاب، اهمیت و جایگاه نوافل و مستحبات بیان شده. مستحبات در ایجاد حضورقلب در نماز تاثیر بسزایی دارد. آیت الله خامنه‌ای از اهمیت «نماز شب» می‌گوید، اینکه نماز شب دورکننده گناهان است، حضرت حق برای تحمل بار سنگین مسئولیت به پیغمبر و حبیب خودش خطاب فرمود که نماز شب بخوان.
«وظیفه مومنان در اقامه فرهنگ نماز چیست؟» این سوال در فصلی تحت عنوان ستون خیمه دین پاسخ داده شده. در این فصل توصیه‌های راهگشا برای اقامه نماز در جامعه توسط رهبر معظم انقلاب بیان شده است.
بیانات آیات الله خامنه‌ای درباره جایگاه و فضیلت «نماز جمعه و جماعت» نیز در فصلی از کتاب آورده شده است. نماز جمعه نماد ذکر خدا و جنگ با دشمنان است.
در فصل آخر کتاب از «سیره عملی معصومین و اولیاء الله درباره نماز» می‌خوانیم. وصف امیرالمونین در محراب عبادت، جد و جهد حضرت زین العابدین در نماز، نماز و گریه‌های نیمه شب امام خمینی و نجوای نیمه شب میرزا جواد آقای ملکی تبریزی از جمله عناوین این فصل می‌باشد.

  

کتاب دستورات اخلاق توحیدی 3: نماز اول وقت

مجموعه چهارجلدی «دستورات اخلاق توحیدی»، دستورات چهارگانه مکتب تربیتی علامه طباطبایی را توضیح داده است. این مجموعه عارفانه توسط انتشارات فیض فروزان و زیرنظر «استاد محمدتقی فیاض» بخش منتشر شده است.
جلد سوم این مجموعه درباره «نماز اول وقت» می‌باشد. محافظت از نمازهای یومیه شئون مختلفی دارد که مهم‌ترین آن مراقبت از اوقات نماز است. سالک در مسیر سیر الی الله، در مرحله اول باید بر نماز اول وقت اهتمام جدی داشته باشد. این جلد از مجموعه «دستورات اخلاق توحیدی» از اهمیت نماز و پیامدهای بی نمازی، اهمیت نماز اول وقت، آثار آن و پیامدهای تاخیر در نماز می‌گوید. فصل آخر این کتاب در رابطه به نماز جماعت و آثار فردی و اجتماعی آن می‌باشد. 
اگر اهل نماز هستید ولی در مراقبت از اوقات آن سستی می‌کنید، اگر به دنبال فضیلت نماز اول وقت هستید ولی راهکار عملی آن را نمی‌دانید، کتاب «دستورات اخلاق توحیدی» پیشنهاد ویژه ما به شماست.

 

کتاب پرسش ها و پاسخ های دانشجویی 43: نماز، چیستی و چرایی

مجموعه کتاب‌های «پرسش ها و پاسخ های دانشجویی»، به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تدوین شده و دفتر نشر معارف آن را منتشر کرده است.
این مجموعه به بررسی مهم‌ترین سوالات و شبهات نسل جوان پرداخته و تلاش کرده تا با استفاده از نظرات علما و مجتهدین، پاسخ‌های مناسبی را برای آن‌ها بیان کند. تنوع موضوعی این مجموعه و پرداختن به موضوعات به‌روز و متفاوت از نکات قابل توجه این کتاب‌هاست.
جلد چهل و سوم مجموعه «پرسش ها و پاسخ های دانشجویی»، با تلاش «سید حسن موسوی» با عنوان «نماز؛ چیستی و چرایی» به مسئله «نماز» پرداخته است. در این کتاب به سوالات فقهی، عرفانی، سیاسی و اجتماعی در مورد نماز پاسخ داده شده. کتاب «نماز، چیستی و چرایی» به 97 پرسش درباره «ماهیت و فلسفه نماز» می پردازد. «معنای نماز»، «پیشنیه نماز»، «وجوب نماز»، «چرایی نماز»، «نماز و اصول دین»، «نماز به زبان عربی»، «آثار تربیتی نمازهای پنج‌گانه»، «اسرار نماز»، «آثار اجتماعی نماز»، «رفاه بی‌نمازها»، «نماز و یوگا»، «فلسفه وضو»، «تفاوت وضوی زن و مرد» و … از جمله موضوعات و سوالاتی است که در این کتاب به صورت ساده، بلیغ و مختصر به آن پرداخته شده است. 
اگر علاقه‌مند به آگاهی در مورد «فلسفه و چرایی نماز» هستید این کتاب مناسب شماست اما اگر دوست دارید در مورد «احکام فقهی نماز» بیشتر بدانید، جلد هفتادم همین مجموعه با عنوان «احکام نماز» احتمالا برایتان جالب باشد. کتاب «احکام نماز»، پرسش‌هایی درباره احکام فقهی و شرایط صحت و بطلان نماز را مطرح کرده و به آن‌ها پاسخ داده.

 

کتاب فرودگاه فرشتگان

«فرودگاه فرشتگان» نوشته اصغر آیتی در سه جلد و توسط انتشارات مهرستان به چاپ رسیده است.
بیماری مدرن عصر ما که دامن نوجوانان و جوانان را گرفته، بی بند و باری، بی‌دینی و بی‌نمازی است. بیماری که بیش از درمان به پیشگیری نیاز دارد. مهم‌ترین پیشگیری، تربیت صحیح است که فرزندان ما را در برابر آسیب‌های اجتماعی بیمه می‌کند. اصغر آیتی در مجموعه «فرودگاه فرشتگان» مهارت‌های «نمازخوان‌کردن بچه‌ها و پایبندی آن‌ها به دینـ را با قلمی شیرین برای پدر و مادرها، معلمان و مربیان نوشته است.
جلد اول این مجموعه درباره «مهارت‌های پایبندی به نماز در فرزندان زیر شش سال» است. در فصل نخست از «چرایی نماز» سخن گفته، از اینکه نماز محبوب‌ترین عمل نزد خدا و اهل بیت است، زیباترین راه ارتباط با خداست و اینکه نماز مایه عاقیت به خیری انسان هاست. فصل دوم درباره «جایگاه تربیتی خانواده» و «اهداف مهم تشکیل خانواده» می‌باشد. همچنین در این فصل اصول تربیتی اهل بیت در خانواده بیان شده است. نویسنده در فصل بعدی از آثار نماز در خانواده سخن می‌گوید؛ سلامت روانی خانواده، برکت در خانواده، افزایش محبت در خانواده، ایمنی خانواده از آسیب‌های اجتماعی و آمرزش والدین از جمله این آثار می‌باشد. فصل چهارم به سوال «چگونه به نماز دعوت کنیم؟» پاسخ می‌دهد. اصغر آیتی ده اصل مهم برای دعوت به نماز بیان می‌کند که از جمله آنها شروع از خود، اقدام به موقع و آسان گیری می‌باشد. فصل آخر نیز به بیان مهارت‌های نمازخوان کردن قبل از تولد تا شش سالگی می‌پردازد. در این فصل بعد از بیان ویژگی‌های کودکان، تا قبل از شش سالگی، ده گام برای پایبندی فرزندان به نماز بیان شده است.
جلد دوم مجموعه فرودگاه فرشتگان درباره «مهارت‌های پایبندی به نماز در فرزندان شش تا هجده سال» است. این کتاب در دو فصل نوشته شده که فصل اول درباره فرزندان شش تا دوازده سال و فصل دوم درباره فرزندان دوازده تا هجده سال است. نویسنده در هر فصل ویژگی‌های آن دوره و سپس گام‌های اساسی برای نمازخوان کردن فرزندان در آن دوره را به طور مفصل بیان می‌کند.
در جلد سوم از «علل سستی در نماز و ترک آن» می‌خوانیم. این جلد برای کسانی است که پیشگیری نکرده و حالا دنبال درمان‌اند و به دغدغه بخش اعظمی از خانواده‌ها پرداخته: بی‌توجهی به نماز در سنین نوجوانی! 
در این جلد عوامل درونی سستی در نماز (بینشی، گرایشی و رفتاری) و راهکار عملی درمان آن بیان شده. شکل نگرفتن اعتقادات صحیح، جهل نسبت به فلسفه نماز و عبادت و برداشت غلط از مهربانی و بخشش خدا از جمله عوامل بینشی است. از عوامل گرایشی می‌توان به احساس عقب ماندگی، خجالت و لجبازی اشاره کرد. همچنین عوامل رفتاری مثل سستی و تنبلی، ادعای نداشتن وقت و نداشتن برنامه در زندگی از عوامل ترک نماز محسوب می‌شود که در جلد سوم فرودگاه فرشتگان می‌توانید راه درمان هر یک را به طور مفصل بخوانید.

 

بهترین کتاب ها در مورد نماز برای کودک و نوجوان

در ادامه برای کودک و نوجوان دلبند شما که دلتان می‌خواهد دیدگاه زیباتر و صحیح‌تری نسبت به نماز داشته باشند، کتاب‌هایی معرفی شده است.

کتاب بی نمازها خوشبخت ترند

کتاب «بی نمازها خوشبخت ترند» اثر فاطمه دولتی توسط انتشارات ستاد اقامه نماز در 136 صفحه به چاپ رسیده است.
این کتاب که شامل چهارده داستان کوتاه دخترانه با موضوع «نماز» است، نوجوان را با تاثیرات نماز در زندگی در قالب داستان آشنا می‌کند.
در بخشی از کتاب «بی نمازها خوشبخت ترند» اینگونه می‌خوانیم:
«...زبونم لال خدا قد دکتر نمی دونه؟! یعنی علم خدا کمتر از دکتره که برای حرفض ارزش قائل نیستی؟
نمی‌خواهم احساساتی شوم، اما برای یک لحظه خودم را می‌بازم.
بی بی چادرش را جلو می‌کشد و ادامه می‌دهد: ـ «تو با اینکه ناراحتی، با اینکه از عکس العمل دوستات می‌ترسی، با اینکه موهات رو دوست داشتی، ولی به خاطر حرف دکتر بی چون و چرا موهای قشنگت رو از ته زدی! مادرت می گه باید روزی سه بار محلول‌های دکتر رو بزنی به سرت. دو بار هم سرت رو با شامپوی مخصوص بشوری. حالا خدا که خالقته و علمش بالای همه علم هاست، گفته که پنج وعده توی روز نماز بخونید؛ دخترم تو خدا رو قد دکتر قبول نداری؟!»
اذان تمام می‌شود، بی بی منتظر جواب من نمی‌ماند، می ایسند رو به قبله و قامت می‌بندد.»

 

کتاب به همین سادگی

چگونه همیشه به یاد خدا باشیم؟ «به همین سادگی» که خانم کلر ژوبرت برایمان می‌نویسد.
این کتاب را نشر فرهنگ اسلامی در 24 صفحه منتشر کرده است. نقاشی و رنگ آمیزی‌های زیبا و گرمش به کودک نشاط می‌بخشد و داستان جذابش او را با نونوکی، پرنده‌ای که برای اولین بار بال گشوده همراه می‌کند. نونوکی خوشحال است که می‌تواند پرواز کند و از فراز آسمان شهر مردم را ببیند اما یه چیز خیلی نارحتش می‌کند. اینکه وقتی داخل لانه بود مدام به یاد خدا بود اما الان حواسش به چیزهای دیگر پرت می‌شود و خدا را فراموش می‌کند. او وقتی مسئله را با مامان گنجشک دانا در میان می‌گذارد، راه حل جالبی از او می‌گیرد...
داستان کتاب «به همین سادگی» از آیه 14 سوره طه گرفته شده که می‌فرماید: «منم خدای یکتا که هیچ خدایی جز من نیست، پس مرا بپرست و نماز را برای یاد من به پادار.»

 

کتاب قصه های سوسن و سینا

مجموعه 10 جلدی «قصه های سوسن و سینا» نوشته سید محمد مهاجرانی از انتشارات توتک برای آشنایی کودکان با احکام نماز نوشته شده است. 
این مجموعه با زبانی شیرین و ساده ماجراهای جذاب را که برای سوسن و سینا و خانواده‌شان رخ می‌دهد بیان می‌کند. در هر جلد از این مجموعه کودک در قالب داستان با یکی از احکام نماز آشنا می‌شود؛ وضو، تیمم، قبله، مکان نمازگزار، مبطلات نماز و نماز جماعت از جمله موضوعاتی است که هریک در جلدهای جداگانه مجموعه آموزش داده شده.

کتاب کودکان می‌پرسند

غلامرضا حیدری ابهری در مجموعه «کودکان می‌پرسند»، به سوالات اعتقادی و مذهبی کودکان با زبانی ساده پاسخ می‌دهد. 
این مجموعه توسط انتشارات قدیانی، به صورت پرسش و پاسخ برای پدر و مادرها، برای وقت‌هایی که کودکان درباره خدا، قرآن، نماز، پیامبران و امامان سوال می‌پرسند، منتشر شده است.
جلد سوم «کودکان می‌پرسند» درباره نماز و پاسخ به سوال «چرا باید نماز بخوانیم؟» می‌باشد. نویسنده با زبانی کودکانه و تصاویر زیبا و جذاب به این سوال پاسخ می‌دهد که سود نماز به خدا نمی‌رسد، سود نماز به خود ما می‌رسد. کسی که روزی پنج بار با خدا حرف می‌زند کمتر هوس گناه و کار بد می‌کند.
اگر شما نیز کودک 6 تا 12 ساله دارید که دلتان می‌خواهد نمازخوان شود ولی ذهن پر از سوال او دائم از چرایی نمازخواندن می‌پرسد، با این کتاب می‌توانید با زبان کودکانه با او صحبت کنید و پاسخ سوالاتش را بدهید.

به قلم «فاطمه‌معصومه منیری»


کتاب‌های معرفی شده در این مطلب را می‌توانید با کد تخفیف: blog1 از سایت پاتوق کتاب تهیه کنید.


 

ثبت دیدگاه

دیدگاه کاربران

اولین کسی باشید که دیدگاهی برای "بهترین کتاب ها در مورد نماز + پیشنهاد ویژه برای کودک و نوجوان" می نویسد
۷ روز ضمانت بازگشت وجه ۷ روز ضمانت بازگشت وجه
ضمانت اصالت کالا ضمانت اصالت کالا
۷ روز هفته ۲۴ ساعته ۷ روز هفته ۲۴ ساعته
امکان پرداخت در محل امکان پرداخت در محل
امکان تحویل در محل امکان تحویل در محل
طراحی فروشگاه اینترنتی توسط آلماتک