محصولات مرتبط
زندگی روزمره اغلب ما آکنده از اموری است که ذهنمان را مشغول میکند، اما هر از چند گاه میبینیم مسائل روزمره را کنار گذاشته و در فکر فرو رفتهایم که اصلا چه خبر است و این همه، برای چیست؟ آنگاه شاید پرسشهای بنیادینی در ذهنمان طرح شود که در شرایط عادی توجهی به آنها نمیکنیم.
این وضعیت ممکن است در هر جنبهای از زندگی پیش بیاید. مثلا در امور سیاسی مردم دائما دربارهی مسائلی مثل «آزادی»، «برابری»، «عدالت اجتماعی» و امثال اینها بحث میکنند. اما گاه یک نفر پیدا میشود که میپرسد: «وقتی میگوییم آزادی، دقیقا چه معنایی را در نظر داریم؟ و منظورمان از برابری چیست؟»
چنین پرسشهایی ممکن است بهطور فزایندهای آدم را گرفتار کند. آن شخص ممکن است در ادامهی سوالش بگوید: «مسلم بدانید که آزادی و برابری با هم در تعارض است، اگر همه آزاد باشیم تا هر طور بخواهیم زندگی کنیم، آنوقت فکر نمیکنید به وضعیتهای بسیار متفاوت و نابرابری برسیم؟» هنگامی که مردم وارد چنین بحثهایی میشوند لحظهای است که تفکر سیاسی آغاز میشود. و برایان مگی از قول «افلاتون» مینویسد: «فلسفه از شگفتی و حیرت آغاز میشود.»
برایان مگی بیشک یکی از تاثیرگذارترین چهرههای چند دههی اخیر است، اولین کسی که توانست با ساخت برنامههای تلویزیونی پای فلسفه را به پربینندهترین ساعتهای تلویزیون اروپا باز کند.
مردان اندیشه نام برنامهای تلویزیونی از برایان مگی ساخت و در ایران نیز شبکه چهار تلویزیون آن را پخش کرد و از متن ترجمه عزتالله فولادوند استفاده کرد.برایان مگی را به دلیل نوشتن کتابهای فلسفی دقیق و روشنی که همهفهم هستند میستایند، یکی از محبوبترین آثار او در این زمینه کتاب مصوری است با نام «داستان فلسفه».
پرفسور برایان مگی با این ایده که «همهی انسانها طبیعتا میخواهند بدانند، تاریخ 2500 سالهی فلسفهی غرب را با دقت و جزئیات شرح داده است و از قدیمیترین چهرههای فلسفه تا اندیشمندان جدید را با سادهترین زبان ممکن برای خوانندگانش معرفی کرده است. ویژگی این کتاب اینجاست که نه تنها گروه سنی ندارد بلکه برای علاقمندان پیگیر فلسفه نیز به اندازهی کسانی که برای اولین بار با این مقولات روبرو میشوند جذاب است.
ثبت دیدگاه
دیدگاه کاربران