پیشاسقراطیان اصطلاحی است که محققان آلمانی قرن نوزده و آغاز قرن بیستم برای اشاره به دوران پیش از سقراط (460 تا 399 پیش از میلاد) به کار می بردند. فیلسوفان پیشاسقراطی نخستین کسانی بودند که نظریات کیهان شناسانه ای را پروراندند که پیداش جهان و موجودات آن را توصیف می کرد. آنها این عادت را پایه گذاشتند که به جای تبیین دینی پدیده ها به دنبال تبیین های علمی باشیم. بیشتر دانشمندان به این رسیده اند که پیشاسقراطیان مفهوم علم طبیعی را شناساندند. هرچند آنها ملحد نبودند. گرایش داشتند فرایندهای طبیعی را دارای ویژگی های الوهی ببینند. حتی برخی از آنها ایزدان یونان را نقد می کردند که چرا هم انسان هستند هم نامیرا. به عقیده آنها خدا باید موجودی برتر باشد با نیروهای متعالی.
دانیل دبلیو گراهام فارغ التحصیل فلسفه از دانشگاه بریگهام یانگ در مقطع لیسانس و فوق لیسانس است. دکتری را هم از دانشگاه تگزاس اوستین دریافت کرده. او استاد فلسفه دانشگاه بریگهام یانگ است و پژوهشگر فلسفه و حکمت یونان باستان. در کالج گرینل و در دانشگاه ریکو در هیوستون تگزاس تدریس کرده و استاد مهمان در دانشگاه ییل بوده است.
انتشارات کمبریج در سال دو هزار و ده کتاب متون فلسفه متقدم یونان را به کوشش گراهام چاپ کرد. این کتاب شامل دو جلد است. جلد نخست تحت عنوان کیهان شناسان و هستی شناسان و جلد دوم هم شامل سوفیسم و پیوست است. البته این اثر گراهام همه پیشاسقراطیان را در بر نگرفته است و او در مجموع دست به انتخاب در میان این دسته از فیلسوفان زده است. این اثر را می توان ترجمه ای روزآمد از پاره نوشته های پیشاسقراطی گراهام دیلس دانست.
ثبت دیدگاه
دیدگاه کاربران