ازگه سامانچی با تلفیق قصه، طنز، طراحی و کاربرد خاص رنگ در این کتاب همچون دخترکی بازیگوش به گوشه و کنار زندگی خود و هم نسلانش در ترکیه سرک می کشد و با لحنی سرخوشانه، تلخی و شیرینی سال های بزرگ شدنش را در قالب خودزندگینامه مصور تعریف می کند.
کتاب بزرگ شدن در ترکیه، روایت واقعی چالش های دختری نوجوان برای رسیدن به رؤیاهایش در پرتلاطم ترین روزهای تاریخ معاصر ترکیه است، ولی سامانچی نمی گذارد جزئیات و تصویرهای داستانی خانه و خانواده و اطرافیانش در گزارش منازعات سیاسی و مناقشات اجتماعی گم شوند. او با سبک طراحی کودکانه نما موفق شده در قالبی تازه تأثیر مسائل سیاسی را شخصی و ملموس کند اما تمرکز اصلی
کتاب بزرگ شدن در ترکیه، بر مسیر زندگی دختری است که در جهان پرهیاهوی اطراف و در میان چندقطبی های سیاسی و فرهنگی در پی شناخت خود و پیدا کردن جایگاه و صدای خودش در دنیاست.
سامانچی، طراح و استاد دانشگاه نورث وسترن آمریکا که در ترکیه متولد و بزرگ شده، در خودزندگینامه مصورش، همزمان با روایت سفر شخصی اش از کودکی و دوران مدرسه به دانشگاه و بزرگسالی، بخشی از تاریخ ترکیه، شرایط اجتماعی و تنش های فرهنگی این کشور در دوران معاصر را روایت می کند. بزرگ شدن در سواحل دریای اژه، ازگه را هم عاشق دریا می کند و هم عاشق زندگی ماجراجویانه. ولی پدر و مادر و جامعه اش انتظار دارند او مسیر قابل پیش بینی تری را در زندگی دنبال کند و مثل خواهرش مهندس شود.
ازگه سامانچی جوان، در هیاهوی قدرتمند خانواده، مدرسه و کشمکش های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی ترکیه سعی می کند صدای درون خودش را بشنود. آیا می تواند در کنار مهندسی، غواصی را دنبال کند و در دریاها و اقیانوس ها ماجراجویی کند؟ آیا می تواند وارد دنیای هنر شود؟ آیا می تواند هم رویاهای خودش را دنبال کند و هم اطرافیانش را راضی نگه دارد؟
ثبت دیدگاه
دیدگاه کاربران