شیعیان عراق در طول تاریخ این کشور همیشه در اپوزیسیون بوده و هیچ جایی در اداره حکومت نداشتند. از سال 2003 یعنی از سال سقوط صدام به بعد جایگاه آنها عوض شد و چون از نظر جمعیتی در اکثریت بودند اداره حکومت را در دست گرفتند. کتاب «اخگر گداخته حکومت» با نگاهی جامعه شناختی به تحلیل تجربه دولت سازی شیعیان پس از صدام می پردازد.
علی طاهر الحمود، از دوران کودکی در قم زندگی کرده و تحصیلات حوزوی هم دارد. در حوزه آکادمیک نیز او دکترای جامعه شناسی دارد و اکنون استاد جامعه شناسی دانشگاه بغداد است. کتاب با عنوان اصلی «جمرة الحکم: شیعة العراق و مخاضات بناء الدولة و الأمة بعد 2003» توسط دانشگاه بغداد با همکاری یونسکو منتشر شده است.
کتاب «اخگر گداخته حکومت» سه بخش اصلی دارد. بخش های اول و دوم در اصل ادبیات تحقیق نویسنده است. نویسنده ابتدا به شکل گیری تشیع در عراق پرداخته و تاریخ خوبی را از آن بیان می کند. در بخش دیگری به نظریه های دولت در علوم سیاسی مدرن مانند نظریات کانت، هگل، دورکیم، هابرماس و... همچنین نظریه های دولت در فقه سیاسی شیعه و اندیشه های کسانی چون میرزای نائینی، محقق کرکی، آیت الله العظمی سیستانی و امام خمینی(ره) می پردازد. در ادامه نیز تحلیل در دست گرفتن حکومت و شیوه های حکومتداری شیعیان را تحلیل می کند.
ثبت دیدگاه
دیدگاه کاربران