
کتاب صعود چهل ساله (مروری بر دستاورد های انقلاب اسلامی ایران بر اساس آمار های بین المللی) نشر دفتر نشر معارف
-
ناشر :
دفتر نشر معارف
- تعداد صفحه : 352
- قطع کتاب : رقعی
- نوع جلد : نرم
- سال چاپ : 1401
- دسته بندی : کتاب
- شابک : 9786004414241
محصولات مرتبط
معرفی کتاب صعود چهل ساله
کتاب «صعود چهل ساله»، با تلاش «حجت الاسلام سیدمحمدحسین راجی» و «سید محمدرضا خاتمی»، تالیف و گردآوری شده است. این کتاب که توسط جمعی از محققان حوزوی و دانشگاهی تهیه و تنظیم شده را «دفتر نشر معارف» به چاپ رسانده. «صعود چهل ساله» که تیراژی بالای صدهزار نسخه دارد، از جمله کتابهای پرفروش سالهای اخیر است. کتاب حاضر، مروری دارد بر دستاوردهای انقلاب اسلامی و کشور عزیزمان ایران که در بازه زمانی بعد از سال 1357 حاصل شده؛ دستاوردهایی که برای خیلی از ایرانیان پنهان و پوشیده ماندهاند. «صعود چهل ساله» کاملا متکی به آمارهای بینالمللی نوشته شده و منابع و مستندات همه گزارشها، در کتاب به صورت QR Code ثبت شده است.
چرا صعود چهل ساله یک کتاب خوب و مفید برای هر ایرانی است؟
«صعود چهل ساله»، سند غرور ملی ایرانیان است. در زمانهای که مردم ایران، تحت فشار شدیدترین هجمههای رسانهای هستند، نیاز است تا در مورد دستاوردها و پیشرفتهای کشورمان دقیقتر بدانیم. ملتی که از نقاط قوت خود آگاهی نداشته باشد، برای پیشرفت، انرژی و سرمایه ندارد؛ همانطور که آگاهی از نقاط ضعف هم ضروری است. «صعود چهل ساله»، تلاش درخور توجهی است برای بازگویی و مستندسازی دستاوردها و پیشرفت های ایران در طول دوره حاکمیت جمهوری اسلامی. برای هر فرد ایرانی لازم و ضروری است تا از نقاط قوت کشورش بداند. فصل مشترک همه ایرانیان، عشق به سرزمین ایران است و این غرور ملی است که میتواند یکپارچگی و عظمت ایران را در بزنگاههای مختلف تاریخی حفظ کند. «صعود چهل ساله»، با بیان دستاوردهای کشورمان در موضوعات مختلف، غرور ملی ایرانیان را زنده میکند و پادزهری است برای سمپاشیهای رسانههایی که هدفی جز نابودی ایران و ایرانی ندارند. «صعود چهل ساله» آینهای است روبروی ایران و ایرانی، تا با شناخت بهتر نقاط قوت خود و پیشرفتهایی که علیرغم تمام مشکلات و مسائل داخلی و خارجی داشته، در مسیر پیشرفت و سربلندی، قدمهای محکمتری بردارد.
با مطالعه «صعود چهل ساله»، شما به صورت مختصر با پیشرفتهای ایران در 9 حوزه «استقلال»، «عدالت اجتماعی»، «برخورداری های عمومی»، «علم و دانش»، «زیرساخت های حمل و نقل، صنعت و انرژی»، «آزادی»، «معنویت»، «کرامت و حقوق زنان» و «عزت و اقتدار» آشنا میشوید.
مروری بر کتاب صعود چهل ساله
«صعود چهل ساله» با یک مقدمه درباره بررسی دلایل تحققنیافتن آرمانهای انقلاب اسلامی شروع می شود. در این بخش با چالشهای درونی و بیرونی نظام جمهوری اسلامی در محورهای مختلف داخلی و خارجی و همچنین موضوعات متفاوت مثل نظامی، فرهنگ، اقتصادی، امنیتی، بینالمللی و … آشنا میشویم. مقدمهای که البته میشد بیشتر به آن پرداخت اما موضوع اصلی کتاب حاضر نیست و باید در مجالی دیگر بدان پرداخت.
«صعود چهل ساله»، 9 فصل و یک پیوست دارد.
فصل اول، به مسئله مهم «استقلال» میپردازد و ضمن مقایسه استقلال در دوران پهلوی و جمهوری اسلامی، این مسئله را در 4 بعد نظامی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی واکاوی میکند. همچنین نگاهی به استقلال در سایر کشورهای دنیا دارد.
«گسترش عدالت اجتماعی»، عنوان فصل دوم «صعود چهل ساله» است. در این فصل، «فقر و نابرابری اجتماعی» به طور مقایسهای میان جمهوری اسلامی و حکومت پهلوی و سایر کشورهای جهان بررسی میشود.
در فصل سوم «صعود چهل ساله»، «گسترش برخورداری های عمومی» به بحث گذاشته شده. مسائلی همچون «امنیت غذایی»، «آموزش مناسب»، «بهداشت»، «دسترسی به آب و برق» و «شاخصه توسعه انسانی» در این فصل مطرح شده است.
اگر میخواهید از پیشرفتهای علمی ایران بیشتر بدانید، فصل چهارم «صعود چهل ساله» را باید مطالعه کنید. در این فصل ابتدا وضعیت علمی ایران در دوره پهلوی بیان شده و پس از آن، روند علمی در جمهوری اسلامی مطرح میشود. از بخشهای جالب توجه این فصل، بخش آشنایی با زیستبوم فناوری و نوآوری ایران است.
در فصل پنجم «صعود چهل ساله» و در ادامه بیان پیشرفتها، «پیشرفتهای زیرساختی، صنعتی و انرژی» بیان میشود؛ پیشرفتهایی که در 3 حوزه «حمل و نقل»، «انرژی» و «صنعت» با آن روبرو بودهایم.
فصل ششم به بحث «آزادی» پرداخته و در 3 قسمت، آزادی در دوران پهلوی، آزادی در جمهوری اسلامی و آزادی در غرب را مورد بررسی و مقایسه قرار داده است.
«معنویت» عنوان هفتمین فصل «صعود چهل ساله» است. در این فصل با ابعاد مختلف گسترش معنویت در جمهوری اسلامی آشنا میشویم. در پایان فصل نیز نگاهی به بحران معنویت در غرب دارد.
موضوع فصل هشتم، بحث چالشی و جنجالی «کرامت زن» است. نویسنده در ابتدا به بیان نگاه محمدرضا پهلوی، امام خمینی و مقام معظم رهبری به زنان پرداخته و در ادامه وضعیت زنان در ایران را در 5 عرصه «آموزشی»، «اجتماعی»، «بهداشت و سلامت»، «سیاسی و بین الملل» و «فرهنگ و هنر» مورد بررسی قرار میدهد. در پایان نیز مانند فصل قبل، بحث مختصری در مورد کرامت زن در غرب مطرح شده است.
در آخرین فصل «صعود چهل ساله»، نویسنده به بحث در مورد «عزت و اقتدار» پرداخته و اقتدار امنیتی و اقتدار نظامی ایران را در سالهای حکومت پهلوی و جمهوری اسلامی بررسی و مقایسه میکند.
پیوست کتاب نیز، نقدی است بر شاخصهای جهانی اقتصاد که ضمن آن، «شاخص فلاکت» و «شاخص ادراک فساد» بررسی و نقد شده اند.
در کتاب «صعود چهل ساله» بیش از 200 تصویر اعم از جدول، نمودار و … استفاده شده و مستندات مطالب، علاوه بر پاورقی، به صورت QR Code نیز در صفحات مختلف، ارائه شده است. ارجاعات «صعود چهل ساله»، به معتبرترین منابع بینالمللی نظیر دادههای اطلاعاتی سازمان ملل، بانک جهانی، سازمان جهانی غذا و کشاورزی، سازمان جهانی سلامت، دفتر برنامه توسعه ملل متحد و دیگر مراجع آماری جهانی مستند شده است.
صعود چهل ساله را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم؟
کتاب «صعود چهل ساله» یک پیشنهاد خوب برای کسانی است که میخواهند تصویری روشن از ایران داشته باشند و دغدغه پیشرفت ایران را دارند. اگر دوست دارید با پیشرفتها و نقاط قوت کشورمان در سالهای بعد از انقلاب آشنا شوید، «صعود چهل ساله» را بخوانید. همچنین از آنجایی که این کتاب از جمله منابع «آزمون های استخدامی» است، مطالعه آن به قبولی در آزمون استخدامی کمک می کند.
اگر به موضوع این کتاب علاقهمند هستید، احتمالا جلد دوم آن نیز برایتان جذاب باشد. جلد دوم صعود چهل ساله با عنوان «در نزدیکی قله»، بررسی روند پیشرفت و توسعه کشورهای توسعه یافته و تطبیق آن با الگوی پیشرفت جمهوری اسلامی ایران است. همچنین کتاب «ایران مقتدر»، خلاصهای از مطالب «صعود چهل ساله» است که به صورت مجزا منتشر شده است.
بخشی از کتاب صعود چهل ساله
بررسی روند تغییرات ضریب جینی در کشور ایران
در ایران تغییرات شاخص ضریب جینی از سال 1365 تا 1393 شمسی، 8.6 درصد کاهش داشته است. این در حالی است که بنابر مقالهای از بانک جهانی در سالهای آخر رژیم پهلوی تغییرات ضریب جینی روندی افزایشی داشته است. طبق این مقاله در سالهای 1972 - 1977 میلادی، ضریب جینی در مناطق شهری از 0.4 به 0.5 و در مناطق روستایی از 0٫37 به 0٫44 افزایش پیدا کرده است. همچنین در این گزارش آمده است که بلافاصله بعد از انقلاب، ضریب جینی هم در مناطق شهری و هم در مناطق روستایی، به عدد 0٫4 تنزل پیدا کرده است. طبق این گزارش شاخصه مهم زندگی شهری بعد از انقلاب، برابری بیشتر نسبت به قبل از انقلاب بوده است. طبق آمار بانک جهانی، ضریب جینی درآمد ایران از عدد 47.4 در سال 1986 به عدد 37.4 در سال 2013 کاهش پیدا کرده و متأسفانه در سالهای اخیر به واسطه ضعف عملکرد دولت و تفکر غربگرایی در آن، به عدد 42 رسیده است.
البته حتی عدد 37.4 نیز برای کشور ایران عدد مطلوبی نیست و عدالت مد نظر انقلاب اسلامی را برآورده نمیکند اما از آمارهای فوق میتوان نتیجه گرفت که جمهوری اسلامی توانسته است در مسیر تحقق عدالت اجتماعی هرچند با سرعتی نامطلوب حرکت کند؛ در حالیکه عدالت اجتماعی در تمام جهان در حال کمرنگشدن و فاصله طبقاتی در بیشتر کشورها در حال افزایش است.
همانگونه که در تصویر فوق مشخص است، ضریب جینی در دوران پس از انقلاب تا پایان جنگ تحمیلی روند کاهشی مطلوب و در بین سالهای 2006 تا 2013 میلادی روند کاهشی چشمگیری داشته است، اما متأسفانه به دلیل بیتوجهی برخی از مسئولان در برهههایی از تاریخ انقلاب، شاهد افزایش ضریب جینی در کشور هستیم.
البته ضریب جینی درآمد، شاخص دقیقی برای سنجش میزان نابرابری در وضعیت اقتصادی افراد جامعه نیست. آنچه که میتواند سنجش میزان نابرابری در وضعیت اقتصادی افراد جامعه را دقیقتر نشان دهد ضریب جینی ثروت است…
ثبت دیدگاه
دیدگاه کاربران
کلیپش تو امارات قابل مشاهده هست