حمله هوایی به الولید دربارة عملیات نیروی هوایی علیه پایگاه های هوایی عراق با نام الولید در منطقه اچ٣ است. در این کتاب می خوانید عملیات حمله به اچ٣ دارای چهار ویژگی است که آن را در دنیا برجسته می سازد. اولین ویژگی این عملیات زمان اندک آن است که پنج ساعت بیشتر طول نکشید. دوم سوخت گیری هواپیماها در ارتفاع پایین بود، معمولاً این عمل در ارتفاع ٢٢ هزار پایی انجام می شد و برای اولین بار در ارتفاع هزار پایی صورت پذیرفت. سوم اصل حفاظت از اطلاعات این عملیات و چهارم هم کار گروهی تمامی خلبان ها و نیروهای مختلف در قسمت رادار و پشتیبانی و اما... آنچنان که در این کتاب می خوانیم، نیروی هوایی عراق برای این که از آسیب های ناشی از عملیات های نیروی هوایی کشورمان در امان باشد، بخش بزرگی از ادوات جنگی و از جمله هواپیماهای توپولف 22 و میگ های 25 خود را به دورترین نقطه در 3 پایگاه به نام الولید در منطقه اچ 3 در 50 کیلومتری مرز اردن مستقر کرد.
این مسئله البته به دلیل آشنایی ارتش عراق از توانایی هواپیماهایی بود که در اختیار نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران قرار داشت. عراقی ها به خوبی می دانستند این هواپیماها تنها می توانند یک سوم این مسیر را طی کنند و با این ابتکار راه را برای هرگونه حمله از سوی ایران بسته بودند. اما در این علملیات خلبانان ما طی چهار بار سوخت گیری در ارتفاع بسیار پایین، توانستند این پایگاه ها را بمباران کنند و هشتاد فروند از هواپیماهای دشمن را در زمین نابود سازند.
احمد مهرنیا در «حمله به الولید» تلاش کرده تا لحظه به لحظه عملیات معروف به اچ 3 را بر اساس اسناد و یا نقل و قول هایی از طراحان و خلبانان بازمانده از این عملیات را روایت کند و علاوه بر شرح این عملیات 5 ساعته، تمامی مراحل پیش و پس از انجام این عملیات هوایی را به تصویر کشیده است.
در این اثر مستند و جذاب، ضمن مصاحبه با 80 نفر از خلبانان نیروی هوایی که در این عملیات شرکت داشتند و گفت و گو با سایر پرسنل از جمله سیستم رادار و نیروهای پشتیبانی و ... همچنین مدارک دیگری از بازتاب های جهانی این عملیات آمده است.
ثبت دیدگاه
دیدگاه کاربران