
کتاب صعود چهل ساله 02 - (در نزدیکی قله) نشر سعدا
محصولات مرتبط
معرفی کتاب صعود چهل ساله 2: در نزدیکی قله
کتاب «در نزدیکی قله»، جلد دوم کتاب «صعود چهل ساله» است که در «اندیشکده راهبردی سعداء» زیر نظر «حجت الاسلام سید محمدحسین راجی» منتشر شده. «صعود چهل ساله 2»، در ادامه و تکمیل مطالب «صعود چهل ساله»، به بررسی مقایسهای ایران و 4 کشور قدرتمند دنیا پرداخته و در نهایت به این سوال پاسخ میدهد که آیا ایران واقعا در مسیر پیشرفت بوده یا خیر؟ «صعود چهل ساله 2» نیز مانند جلد اول خود، با استقبال خوبی در بازار کتاب مواجه بوده.
چرا باید کتاب صعود چهل ساله 2 را بخوانیم؟
شما با مطالعه جلد اول «صعود چهل ساله»، با پیشرفتها، توانمندیها و ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران در سالهای پس از انقلاب اسلامی آشنا میشوید. اما باز هم سوالاتی هست که به طور طبیعی در ذهن هر ایرانی نقش میبندد و همچنین رسانهها به آن میپردازند و این مسئله، باعث درگیری فکری بیشتر میشود.
- آیا نظام جمهوری اسلامی، یک نظام کارآمد است؟
- آیا تذکر رهبری مبنی بر حرکت به سوی قله و پیشرفت، واقعی است و ایران، روز به روز در حال پیشرفت است؟
- نشانهها و دلایل پیشرفت ایران چیست؟
- بر فرض پیشرفت ایران، چرا شاهد کاهش روزافزون پول ملی هستیم؟
- چرا گرانیها و تورم، حد یقف ندارد و روز به روز بیشتر میشوند؟
- وضعیت ابرقدرتهای دیگر دنیا مثل انگلیس، هلند، آمریکا و آلمان چگونه است؟
- کشورهای قدرتمند دنیا برای رسیدن به پیشرفت و قدرت، چه مراحلی را طی کردهاند؟
اینها و سوالاتی شبیه به این، ذهن بسیاری از ما را مشغول کرده و خیلی از اوقات دلیل حس و حال خودتحقیری ما ایرانیان است.
علاوه بر این، بخشی از مردم، کشورهایی مثل عربستان را الگوی خوبی برای پیشرفت میدانند. از نظر آنان، کشوری مثل عربستان توانسته با روشی درست، به قدرت و پیشرفت مطلوبی برسد. این سوال پیش میآید که اولا وضعیت عربستان به چه شکل است و چرا این کشور و امثال آن، نمیتوانند الگوی خوبی برای ایران باشند؟
«صعود چهل ساله 2»، ضمن اینکه در پیوست خود، به توضیح وضعیت عربستان پرداخته و در مورد شرایط آن، توضیح خوبی داده، مراحل پیشرفت کشورهای ابرقدرت دنیا را نشان میدهد و حرکت جمهوری اسلامی را با آنها مقایسه و تطبیق کرده است و در نهایت به سوالات ما در مورد در مسیر قله و پیشرفت بودن جمهوری اسلامی پاسخ میدهد.
شما با مطالعه این کتاب، همزمان با آشنایی با کشورهای ابرقدرت دنیا، به مقایسه وضعیت ایران با آنها میپردازید و خودتان میتوانید قضاوت کنید که وضعیت ایرانِ اکنون، چگونه است؟ همچنین از آنجایی که در «صعود چهل ساله 2» به افول ابرقدرتها نیز پرداخته شده، نگاه واقعبینانهتری از وضعیت کشورها پیدا خواهید کرد.
با مطالعه «صعود چهل ساله 2» و تطبیق مسیر پیشرفت ایران و 4 ابرقدرت دنیا، برای ما روشن میشود که مسیر طی شده ایران با مسیری که ابرقدرتها پیمودهاند، چقدر مشابه بوده است.
کتاب «صعود چهل ساله 2»، نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران توانسته بسیار سریعتر از دیگر کشورها به اهداف مدنظر دست یابد. این امر به دلیل عواملی مانند: رهبری هوشمندانه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، حضور و مشارکت مردم در عرصههای مختلف، استفاده از ظرفیتهای داخلی و توجه به علم و فناوری بوده است.
مروری بر کتاب صعود چهل ساله 2
کتاب «صعود چهل ساله 2»، از 4 بخش و 1 پیوست تشکیل شده است.
در بخش اول با عنوان «مراحل صعود ابرقدرت ها»، در 4 فصل با 4 ابرقدرت دنیا آشنا میشویم. هلند، برتانیا، ایالات متحده آمریکا و آلمان، ابرقدرتهایی هستند که در این بخش از کتاب «صعود چهل ساله 2»، در مورد چگونگی پیشرفتشان بیشتر میخوانیم.
بخش دوم با عنوان «مسیر طی شده توسط ایران»، به طور مفصل به تاریخچه وابستگی و استقلال ایران پرداخته و به تفصیل، 8 مولفه قدرتساز ایران را بررسی کرده:
- استقلال
- تقویت قوای نظامی
- پیشرفت علمی
- افزایش تولید و کاهش واردات
- کاهش ناترازی خارجی با حمایت از تولید داخلی
- مدیریت نقدینگی
- صادرات محوری با گسترش بازارهای جهانی
- تبدیل شدن پول ملی به ارز ذخیره جهانی
بسیاری از این موارد در اسناد مختلف برنامهریزی و توسعه کشورمان آمده که البته برخی اجرایی شدهاند و برخی هنوز عملی نشدهاند.
در بخش سوم، «افول ابرقدرت ها» مطالعه و بررسی شده است؛ اینکه چگونه ابرقدرتهایی مانند هلند و بریتانیا افول کردند. همینطور به طور مفصل به دیدگاه افول آمریکا پرداخته است.
آخربن بخش کتاب، «تفاوت های پیشرفت اسلامی با توسعه غربی» را بررسی کرده است. در کتاب «صعود چهل ساله 2»، چهار مولفه، به عنوان تفاوتهای «پیشرفت» و «توسعه» قلمداد شده است: «پایبندی به معنویت و اخلاق»، «عدالت»، «پایبندی به اصول انسانی در روابط بین الملل»، «پایبندی به لزوم آگاهی سیاسی مردم». این بخش، از بخشهای جذاب کتاب است؛ مواردی که به معنای واقعی کلمه، میتواند نقطهقوت و دست برتر ایران اسلامی را در دنیا نشان دهد اما متاسفانه با وجود سفارشها و توصیههای دینی و حتی سفارشهای امام خمینی و رهبر معظم انقلاب، بعضی از موارد آن توسط کارگزاران و مسئولین، نادیده گرفته میشود.
«صعود چهل ساله 2»، یک پیوست جذاب هم دارد. «بیراهه ای به نام خام فروشی!» در این پیوست، الگوی کشور عربستان مورد بررسی قرار گرفته است. کشور عربستان، با ظاهر فریبنده خود، تبدیل به آرزوی بعضی از ایرانیان شده. سطح رفاهی که از مردم عربستان نمایش داده شده و پیشرفتهای ظاهری این کشور، باعث شده تا برخی احساس خودتحقیری داشته باشند و رویای عربستان شدن ایران را در سر بپرورانند.
«صعود چهل ساله 2» در یک تصمیم درست، به بررسی وضعیت و شرایط عربستان پرداخته. اینکه چگونه نرخ ارز در عربستان ثابت است؛ اینکه چرا تلاشهای عربستان برای کاهش وابستگی به نفت ناکام بوده؛ اساسا چرا وابستگی به نفت نمیتواند یک نقطهقوت قلمداد شود؛ پیشبینی سرانجامی شبیه آرژانتین 1990 برای عربستان با روند فعلی؛ اینکه بقای عربستان در گرو بقای آمریکاست؛ تغییر راهبرد عربستان از واشنگتن به پکن و بررسی فقر مردم، مباحث جذابی است که در این پیوست به آن پرداخته شده است.
صعود چهل ساله 2 را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم؟
کتاب «صعود چهل ساله 2» مناسب تمام کسانی است که عاشق ایران زمیناند و دوست دارند وضعیت واقعی ایران را بشناسند. همچنین این کتاب برای کسانیکه علاقهمند به دانستن وضعیت ابرقدرتهای دنیا هستند و دوست دارند در روندی مقایسهای، از وضعیت ایران مطلع شوند، بسیار مناسب است. با «صعود چهل ساله 2»، سفری در کشورهای ابرقدرت مثل آمریکا و آلمان دارید و از نزدیک با صعود و افول این کشورها آشنا میشوید. همچنین اگر مایل به دانستن بیشتر در مورد روند توسعه عربستان و محاسن و معایب آن هستید، این کتاب اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار خواهد داد.
«صعود چهل ساله 2» برای تمامی علاقهمندان به تاریخ و سیاست و پژوهشگران مسائل داخلی و خارجی مفید و جذاب است.
بخش هایی از کتاب صعود چهل ساله 2
عربستان سعودی؛ یک کشور با منابع سرشار نفتی و درآمد بسیار که با تصاویر ابرپروژههای خاص، اتومبیلهای خاص، برجهای خاص و … در ذهن بسیاری از مردم جهان به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا شناخته میشود. کشوری که نرخ ارز را حدود 35 سال در یک قیمت نگه داشته و در آمارهای جهانی همواره تورمی زیر 5 درصد دارد… کشورها برای تعیین و مدیریت نرخ ارز بنا به شرایط و منابع داخلی و خارجی و افق دید حکمرانان، یکی از دو رویکرد اصلی نظام ارزی نرخ ثابت با نظام ارزی نرخ شناور را در دستور کار قرار میدهند و برخی نیز از رویکردی مابین این دو یعنی نظام ارزی دونرخی - نرخ ثابت برای کالاهای خاص و نرخ شناور برای سایر کالاها - استفاده میکنند. نرخ ارز ثابت یا میخکوبشده بر خلاف نرخ شناور که توسط مکانیزم عرضه و تقاضا مدیریت میشود، معمولاً به یک ارز اصلی جهانی مانند دلار آمریکا متصل میشود و بهصورت دستوری روی یک نرخ میخکوب میگردد. برخی کشورها مانند عربستان سعودی از این روش استفاده میکنند. در این روش دولت موظف است تا تمام تقاضاهایی که برای ارزهای خارجی میشود را از ذخایر ارزی خود پوشش داده و … .
ثبت دیدگاه
دیدگاه کاربران
من هر کتابی که از اقای راجی مطالعه کردم به شدت از کیفیت بالایی برخوردار بوده و خیلی خوب بوده
جلد اول که بسیار محتوای خوبی داشت و منتظرم این کتاب هم به دستم برسه
با تشکر از پاتوق کتاب