مجموعه فلسفه انقلاب اسلامی در ایران، حاصل مقالات نظری نویسنده درباره انقلاب اسلامی در ایران است که در طول چند دهه گذشته قلم خورده و در نشریات مختلف انتشار یافته است. اغلب فصول این کتاب از "ستون چشم انداز" روزنامه کیهان در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی جمع آوری شده است. هدف اصلی مقالات، شناخت انقلاب اسلامی در ایران و ویژگی های خاص آن در تاریخ و جهان معاصر است.
نویسنده در مجموعه ه فلسفه انقلاب اسلامی در ایران، در قدم اول به بررسی کودتای بیست و هشتم مرداد می پردازد و سپس با حوادث به سمت سال 57 و پیروزی انقلاب اسلامی حرکت کرده است.
مولانا در مقدمه کتاب می نویسد: "انقلاب هایی که در دنیا و در طول تاریخ مشاهده می کنیم ممکت است جوانب مشترکی داشته باشند که رویت پذیر است. ولی نقاط متفاوت آن ها همیشه جلوه بیشتری به خود گرفته است. از دیدگاه امام خمینی (ره) فلسفه و اهدف انقلاب اسلامی در ایران با انقلابی که در چند قرن گذشته و در تاریخ معاصر صورت گرفته بود، کاملامتفاوت بود. از این دیدگاه، اهداف انقلاب اسلامی در ایرانف انقلابی توحیدی، معنوی، اخلاقی و ولایی بود و با دیگر انقلابها فرق داشت. از این رو، مطالعه انقلاب اسلامی ایران در چارچوب فلسفه و اهداف اسلامی آن ضروری است. "
جلد اول این مجموعه با عنوان فلسفه انقلاب اسلامی در ایران، مبانی نظری و ریشه های پیدایش انقلاب اسلامی در چهارفصل ریشه ها و عوامل پیدایش انقلاب اسلامی، مبانی نظری و نظریه های انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و گفتمان انقلاب اسلامی، نقش مردم و احزاب سیاسی در شکل گیری ساختار انقلاب اسلامی تنظیم شده است.
ثبت دیدگاه
دیدگاه کاربران