کتاب بازی های آموزشی برای پرورش خلاقیت (4 تا 6 سال) نوشته منیره عابدی است. این کتاب را انتشارات یار مانا برای کمک به مربیان و والدین منتشر کرده است.
خلاقیت یا آفرینش ترجمه واژه Creativity، و به معنای خلق کردن است. از دیدگاه روانشناختی، خلاقیت، به معنای پدید آوردن چیزی از چیز دیگر به گونهای منحصر به فرد است. به عبارت دیگر، خلاقیت به معنی کم یا زیاد کردن یک پدیده و تغییر شکل دادن و یا ترکیب کردن آن با سایر پدیدهها، اشیاء یا چیزها است. خلاقیت نوعی تازه از تفکر است که فارغ از قالب و روش از پیش تعیین شده است. برای والدین بسیار مهم است که کودکی خلاق داشته باشند، آنها می خواهند فرزندشان بتواند در جامعه رشد کند و از پس موضوعات سخت زندگیاش با راهحلی هوشمندانه بربیاید و این تمرین خلاقیت مستلزم آموزش است. این کتاب سعی دارد به والدین و مربیان کمک کند از پیش از دوران مدرسه خلاقیت کودکان را تربیت کنند.
برای آنکه بچهها به یادگیری بهتر و عمیقتری دست یابند، لازم است با علاقه و اشتیاق در فعالیتهای یادگیری درگیر شوند. بنابراین استفاده از روشهای سنتی که اغلب خشک و غیربرانگیزاننده هستند، نمیتواند چندان مؤثر باشد. برای حل این مسائل و قرار دادن آموزش در مسیر توجه به قابلیتها و ویژگیهای فردی و ایجاد محیط یادگیری شاد و برانگیزاننده، میتوان از بازیها در تدریس و یادگیری بهره جست.
در دنیای امروز، پیشرفت علمی و موفقیت در عرصههای مختلف زندگی از اهمیت زیادی برخوردار است. والدین مایلاند کودکانشان چیزهای زیادی بدانند و در عرصههای مختلف فردی و اجتماعی موفق باشند. اما آنها اغلب نمیدانند چگونه میتوانند به کودکانشان کمک کنند. لذا به دنبال مدارس و کلاسهایی میگردند که روزانه ذهن کودکان را از اطلاعات مختلف انباشته سازند، اما این کافی نیست.
کودکان فقط نیاز ندارند بیشتر و بیشتر بدانند، بلکه در کنار آن و شاید بیشتر از آن، باید به ویژگیها و توانمندیهای اساسی مجهز شوند که در زندگی روزمره و برای دستیابی به موفقیت در همه عرصهها بدان محتاجاند.
بازیها، یکی از مهمترین روشهای یادگیری کودکان و از جمله مؤثرترین راههای ارتباطی با آنان است. والدین از طریق بازی میتوانند در محیطی دوستانه و ترغیب کننده وارد تعامل با کودکانشان شوند. در واقع بازیها بهترین و خالصترین فرصتها برای بودن در کنار کودکان و خلق تجربههای مؤثر و ماندگار عاطفی و یادگیری برای آنها است.
کودکان در بازیها خود واقعیشان را نشان میدهند، هیجاناتشان را برونریزی میکنند و از حضور والدین در کنار خود لذت میبرند.
بازی دانشآموزان کمک میکند که اطلاعات را به روشی جالب و کنش و واکنشی، بررسی و کسب کنند. بازیها سرگرمیهای لذتبخش و هیجانانگیزی هستند که باعث درگیری کامل تمرکز و علایق بچهها میشوند و از این طریق یادگیری را تسهیل میکنند.
ثبت دیدگاه
دیدگاه کاربران