کتاب علیه تربیت فرزند - (برای فرزندمان باغبان باشیم یا نجار؟) نشر ترجمان علوم انسانی
- ناشر : ترجمان علوم انسانی
- مترجم : مینا قاجارگر
- تعداد صفحه : 272
- قطع کتاب : رقعی
- نوع جلد : نرم
- سال چاپ : 1402
- شابک : 9786008091998
کتاب علیه تربیت فرزند نوشته آلیسون گوپنیک است که با ترجمه مینا قاجارگر منتشر شده است. کتاب علیه تربیت فرزند توضیح میدهد والدین باید چطور با فرزندانشان رفتار کنند. کتاب علیه تربیت فرزند راهنمایی جامع برای والدینی است که به فرزندانشان اهمیت میدهند.
تصور اغلب ما از تربیت فرزندمان این است: فراهمکردن محیطی امن؛ برنامهریزی دقیق و هدفمند برای زمانهای کار و فراغت؛ نظارت دقیق بر اعمال و روابطش و هدایت او تا رسیدن به اهدافی عالی. هدف والدین امروزی این است که فرزندشان را به شکلی خاص و دلخواه «بسازند» تا در بزرگسالی فردی موفق شود. اما آلیسون گوپنیک، از روانشناسان پیشرو معاصر، در این کتاب از غیرعلمیبودن و همچنین زیانبار بودن این نگاه به فرزندپروی سخن میگوید.
او نشان میدهد که چرا هرگز نباید دنبال ساختن و شکلدادن به فرزندانمان باشیم: کودکان طوری خلق شدهاند که نامنضبط و بازیگوش و پیشبینیناپذیر و خیالپرداز باشند؛ آنها طوری خلق شدهاند که هم بسیار متفاوت از والدینشان و هم بسیار متفاوت از یکدیگر باشند. گوپنیک همچنین توضیح میدهد که چطور از فرزندانمان طوری مراقبت کنیم که بیاموزند در جهانی پیشبینیناپذیر افرادی انعطافپذیر، خلاق و مقاوم باشند.
شهرت بینالمللی گوپنیک بهخاطر مطالعات پیشروانهٔ او دربارهٔ کودکان و رشد و یادگیری آنهاست. او استدلال میکند که ذهنِ کودکان به ما کمک میکند پرسشهای فلسفی عمیق را بهتر درک کنیم. گوپنیک از مؤسسان مطالعه دربارهٔ «نظریهٔ ذهن» است و این نظریه را صورتبندی کرده که یادگیری در ذهن کودکان همانند ذهن دانشمندان است.
ثبت دیدگاه
دیدگاه کاربران