هدف نهایی کتاب «سه گفتار در باب اقتصاد مقاومتی»، ارائه پاسخهایی درخور به پرسشهای ذیل است: 1٫ اقتصاد مقاومتی چه هست و چه نیست؟، 2٫ آیا اقتصاد مقاومتی که شعار آن را می دهیم، تحقق پذیر است، ممکن است یا خیال خام؟ 3٫ اگر تحقق اقتصاد مقاومتی ممکن است، الزامات آن چیست؟ چه کارهایی باید انجام بگیرد؟
بر این اساس، مجموعه مذکور از سه گفتار مجزا، اما مرتبط با یکدیگر و در قالب سه فصل تهیه شده است: «چرایی و چیستی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی»، «وضعیت شناسی حوزه فرهنگ در تحقق اقتصاد مقاومتی» و «راهبردهای گفتمان سازی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی».
بر اساس بند 21 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، گفتمان سازی در خصوص این سیاستها یکی از رسالتهای اصلی فعالان و مجموعه های فرهنگی است. از همین رو، «فصل نخست»، رسالت اصلی خود را در سطح آگاهی بخشی و گفتمان سازی تعریف کرده است.
«فصل دوم» گفتاری از جنس مباحث نظری بوده که در آن پس از طرح مقدماتی در باب ابعاد فرهنگی ـ اجتماعی اقتصاد مقاومتی، به بیان جایگاه فرهنگ در تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نظر داشته ایم. از این جهت، بررسی ظرفیتها، تهدیدها و چالشهای حوزه فرهنگ در تحقق اقتصاد مقاومتی مورد بحث قرار گرفته است.
«فصل سوم» نیز گفتاری کاربردی است که هدف گفتمان سازی پیرامون اقتصاد مقاومتی را تعقیب می نماید. این نوشتار با اشاره به رویکردهای موجود در قبال سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی آغاز می شود و با تطبیق آنها با دیدگاه مقام معظم رهبری تلاش میکند چارچوبی منطقی ـ اقناعی را پیش روی مخاطب قرار دهد تا از این منظر، امکان استخراج مؤلفه های گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی برای انواع مخاطب عام، نخبه، انقلابی و خانواده ها را فراهم نماید.
ثبت دیدگاه
دیدگاه کاربران